Antena 3 CNN Meteo Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii în România: ”Ploi torențiale și vijelii!”

Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii în România: ”Ploi torențiale și vijelii!”

Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat în exclusivitate pentru Antena 3 CNN cum va fi România afectată de furtuna care a făcut prăpăd în Europa.

de Laura Dinu    |    15 Sep 2023   •   13:46

”Vorbim, de la ora 10:00, de astăzi, până mâine dimineață la ora 6:00, de un cod galben, o avertizare meteorologică ce vizează cea mai mare parte a Transilvaniei și a zonei montane, dar și zone din Muntenia și Moldova, pentru că perioade de instabilitate atmosferică vor fi caracterizate de averse torențiale, rafale ale vântului de 50-60 km/h, cantități de apă de 20-30 l/mp, izolat peste 45 l/mp.

Dacă astăzi manifestările de instabilitate vor fi cu precădere de interes în aria avertizată de cod galben, și în restul țării, pe arii mai restrânse, mâine vom vorbi de fenomene de instabilitate, îndeosebi în jumătatea sudică a țării.

La această oră, 29 de grade la Alexandria și Turnu Măgurele, 27 de grade la București, doar 15...21 de grade în partea de vest, nord și centrul țării.

Mâine vom consemna temperaturi în scădere în cea mai mare parte a țării. De fapt, ne apropiem de normalul termic al datei din calendar la acest sfârșit de săptămână, adică valori de 22 până la cel mult 26-27 de grade Celsius.

De marți însă, valorile vor fi din nou în creștere, astfel încât, începând de joi, din în a doua parte a săptămânii, vom consemna din nou valori de 30...31 de grade, inclusiv în capitală”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu prognoza anm vremea
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close