Antena 3 CNN Meteo Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii în România! Zonele unde temperaturile cresc considerabil

Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii în România! Zonele unde temperaturile cresc considerabil

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a explicat în exclusivitate la Antena 3 CNN cum va fi vremea în perioada următoare.

de Laura Dinu    |    27 Noi 2023   •   12:47

Vremea extremă a creat mari probleme în mai multe regiuni ale țării. Drumurile au fost închise din cauza ninsorilor abundente, a vântului puternic și a vizibilității reduse.

”Zona de sud-est a țării a fost zona cea mai afectată la acest sfârșit de săptămână, acolo unde viscolul a fost unul semnificativ, fiind de altfel pentru prima dată când în luna noiembrie Administrația Națională de Meteorologie emite o avertizare generală de cod roșu de viscol pentru această parte a țării.

Din punct de vedere cantitativ, la acest moment, înregistrăm chiar un record, ne situăm pe locul 2 ca fiind cea mai ploioasă lună noiembrie din istoria măsurătorilor meteorologice și cu siguranță există o probabilitate mare să ne apropiem chiar de primul loc luând în considerare cantitatea medie la acest moment, 86,3 l/m², față de 96,9 l/m² în noiembrie 1966.

Iar pentru Dobrogea avem deja un record, 118,6 l/m², fiind cea mai mare cantitate istorică de precipitații lunare pentru luna noiembrie înregistrate până în prezent”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN. 

Vremea se încălzește mâine

Potrivit directorului ANM, vremea se va menține rece și în orele următoare.

”Astăzi vorbim de intensificări ale vântului, mai ales la munte, 50...80 km/h, viscolind zăpada, dar și în zonele mai joase de relief, inclusiv în partea de sud-est, 40...50 km/h.

Mâine vom avea din nou precipitații în aproape toate regiunile cu ninsori predominante în zona montană și în zona submontană, precipitații mixte în regiunile centrale și nordice și sub formă de ploaie în partea de sud și sud-est, iar din punct de vedere termic, o vreme rece pentru această perioadă, cu minime negative pe parcursul nopților, -10 grade în depresiuni până la -1 grad. Și maximele vor fi foarte coborâte astăzi, cel mult 6...7 grade în jumătate de sud-vest, în timp ce în depresiuni, doar 4...5 grade.

Mâine vom consemna însă o creștere de 10...12 în partea de sud-vest a țării”, a mai explicat directorul Administrației Naționale de Meteorologie în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close