Antena 3 CNN Meteo Elena Mateescu anunță schimbarea bruscă a vremii în România: ”Se va simți în toată țara!”

Elena Mateescu anunță schimbarea bruscă a vremii în România: ”Se va simți în toată țara!”

Vremea se schimbă brusc și puternic în România, anunță meteorologii.

de Laura Dinu    |    15 Dec 2023   •   13:40

Temperaturile se prăbușesc în orele următoare. Un val de aer polar acoperă România și sunt anunțate ninsori. 

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a oferit detalii despre acest nou episod de iarnă veritabilă care va cuprinde toată țara. 

”Un episod de iarnă autentică, la acest sfârșit de săptămână. Deja masa de aer rece este prezentă în zona țării noastre. Astăzi ne apropiem de normalul termic al datei din calendar și vorbim de temperaturi maxime care, la scara întregii țări, se vor situa între 1 până la cel mult 8...9 grade Celsius și minime, posibil în zonele depresionare, spre -10 grade Celsius, cu doar 0...1 grade pe litoral. 

De mâine însă și duminică valorile de temperaturi vor fi unele mult mai coborâte. Maximele nu vor mai depăși 5...6 grade Celsius, vor fi chiar și negative. De asemenea, minimele rămân preponderent negative în toată țară”, a spus Elena Mateescu. 

”De săptămâna următoare însă, începând de luni, pe parcursul întregii săptămâni, este posibil să consemnăm, mai ales în jumătatea sudică a țării, valori care pot depăși în continuare 10...13 grade. 

Am putea avea un Crăciun mai cald decât în mod obișnuit, pentru că actualizarea estimărilor pentru intervalul 18 decembrie-15 ianuarie 2024, indică o probabilitate ridicată să consemnăm temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit în aproape toată țara, cu abateri zilnice semnificative mai accentuate în jumătatea estică a țării pentru săptămâna următoare și tot în aceleași regiuni, mai ales în vest și în sud, și în ultima săptămână din anul 2023. 

Așadar, nu va fi o excepție în acest an. Semnalul se păstrează și actualizarea indică o probabilitate ridicată de a avea în continuare un Crăciun mai cald și posibil și sărbătoarea trecerii în noul an să se bazeze pe aceeași evoluție din punct de vedere meteorologic”, a mai explicat Elena Mateescu în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu vremea
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close