Antena 3 CNN Meteo Ger și ninsori în România! Elena Mateescu, directorul ANM, a anunțat care sunt zonele afectate

Ger și ninsori în România! Elena Mateescu, directorul ANM, a anunțat care sunt zonele afectate

Meteorologii anunță că nu scăpăm de ninsori și frig. Temperaturile vor scădea chiar sub pragul de ger.

de Laura Dinu    |    14 Feb 2024   •   12:32

Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat, în exclusivitate la Antena 3 CNN, cum va fi vremea în orele următoare. 

”Rămânem sub incidența unei atenționări meteorologice de cod galben, până în această seară la 20:00, ce vizează de această dată intensificările de vânt, pentru zona Moldovei dar și partea de nord-est a Munteniei, acolo unde rafalele vor depăși 55-65 km/h.

Vor fi intensificări ale vântului cu viteze mai reduse, de 45-55 km/h și în restul zonei Munteniei, dar și local în Dobrogea și Oltenia.

Vor fi înnorări în special în Moldova, dar și precipitații mixte în zona montană înaltă, la altitudini de peste 1500 m.

Deci rămân de interes intensificările de vânt”, a explicat Elena Mateescu. 

”Din punct de vedere termic, contăm pe o vreme mai caldă în special în jumătatea sudică, pentru că maximele, chiar dacă și astăzi sunt în scădere, vor înregistra valori între 11 și 13 °C, comparativ cu zona Moldovei de exemplu, care la această oră, în jumătatea nordică, înregistrează valori de doar 2...3 °C.

Acest ecart rămâne de interes până la sfârșitul acestei săptămâni.

Trebuie să menționăm și temperaturile minime, care pe parcursul următoarelor nopți, vor fi unele coborâte, care se apropie de normalul datei din calendar, și chiar ușor sub acesta, mai ales în depresiunile din estul Transilvaniei, unde este posibil să consemnăm valori de -9...-10 °C, comparativ cu 4...5 °C în restul țării”, a mai spus directorul ANM în exclusivitate al Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close