Antena 3 CNN Meteo Elena Mateescu anunță schimbarea vremii în România! Se va simți în aproape toată țara

Elena Mateescu anunță schimbarea vremii în România! Se va simți în aproape toată țara

Vremea se schimbă la început de primăvară, anunță meteorologii.

de Laura Dinu    |    27 Feb 2024   •   18:09

Vremea se schimbă în prima săptămână a lunii martie. Deși temperaturile rămân unele ridicate pentru această perioadă a anului, ploile își vor face apariția în aproape toată țara.

Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat în exclusivitate la Antena 3 CNN cum va fi vremea în perioada următoare.

”Finalul iernii 2023-2024 este caracterizat de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit. Ieri, de exemplu, am înregistrat 21 ° în mai multe zone ale țării, cu 17 °C în Capitală. 

Astăzi avem 21 °C în partea de vest a țării, cu 12-14 °C în Capitală.

Mâine contăm pe un ecart cuprins între 9 până la 21 °C, și ultima zi din februarie, 21 °C”, a explicat Elena Mateescu în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

Ploile își fac apariția la început de martie

”Primele zile, cel puțin prima decadă a lunii lui Mărțișor, rămâne în același context de vreme mai caldă decât în mod obișnuit, însă mici variații de la o zi la alta, cel puțin în prima săptămână, valorile de temperaturi se vor situa frecvent între 10 până la 17-18 °C, inclusiv în Capitală, o maximă în jurul a 14…15 °C.

Însă nu putem să nu includem, în evoluția condițiilor meteorologice, posibilitatea de a mai avea ploi slabe, la început în Banat, Oltenia,  Muntenia, în sudul Crișanei, de asemenea, în Carpații Meridionali, trecător, la altitudini mari, precipitații mixte, după care inclusiv și în partea de est și sud-est a țării”, a mai spus directorul ANM la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu prognoză meteo ANM vremea
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close