Antena 3 CNN Meteo Ploi însemnate și frig, în mare parte din țară. Elena Mateescu, şefa ANM: "Așteptăm averse, posibil și descărcări electrice"

Ploi însemnate și frig, în mare parte din țară. Elena Mateescu, şefa ANM: "Așteptăm averse, posibil și descărcări electrice"

Potrivit meteorologilor, ploile se întorc, iar temperaturile scad semnificativ în perioada următoare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Mai 2024   •   17:40

Meteorologii au emis un cod galben, valabil până duminică, la ora 23.00, de averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină, în Oltenia, vestul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei, precum și în Carpații Meridionali și local în Carpații Occidentali.

În săptămâna care urmează, temperaturile vor fi tot mai mici, fiind vorba despre o vreme ușor mai rece pentru această perioadă.

"Sunt așteptate cantități importante de apă, fiind vorba despre valori de 15-25 de litri pe metrul pătrat. Izolat, peste 40 de litri pe metrul pătrat, pe secvențe scurte de timp.

Chiar și în Capitală așteptăm averse, posibil și descărcări electrice, dar și intensificări ale vântului, cu viteză la rafală de 45-50 de km/h.

Vorbim despre o vreme ușor mai rece pentru această perioadă. Cu mici variații, în prima jumătate a săptămânii, maximele vor fi cuprinse între 14 și cel mult 22 de grade", a spus Elena Mateescu, director ANM.

Vremea se răcește şi în Bucureşti, iar cerul va avea înnorări și vor fi averse

Vremea se va răci. Cerul va avea înnorări și vor fi perioade cu averse (se pot acumula 10-15 l/mp) și posibil descărcări electrice.

Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări (viteze la rafală în general de 35-45 km/h).

Temperatura maximă se va situa în jurul a 18 grade, iar cea minimă de 7-9 grade.

×
Parteneri
Drogurile - bomboane cu care traficanții vânează copiii
x close