Antena 3 CNN Meteo Vreme extremă în România! Anunțul Elenei Mateescu: ”De mâine, în majoritatea zonelor țării!”

Vreme extremă în România! Anunțul Elenei Mateescu: ”De mâine, în majoritatea zonelor țării!”

Anunț important cu privire la schimbarea vremii, din partea Administrației Naționale de Meteorologie.

de Laura Dinu    |    17 Apr 2024   •   13:08

Astăzi, meteorologii au actualizat avertizarea cod galben de vreme rea care se va muta în Muntenia, Dobrogea, Moldova și Transilvania. 

Elena Mateescu, directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat în exclusivitate la Antena 3 CNN la ce trebuie să ne așteptăm din punct de vedere al vremii în zilele următoare. 

”Astăzi a fost actualizată avertizarea meteorologică de cod galben, pentru că precipitațiile își vor face apariția în special în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei dar și partea de sud-est a Transilvaniei, acolo unde, până dimineață, la ora 10:00, rămâne în vigoare atenționarea meteorologică de cod galben.

Aceasta vizează o perioadă de instabilitate accentuată, caracterizată prin averse torențiale, însoțită și de intensificări ale vântului, cu viteze de 60-70 km/h, vijelii, și nu în ultimul rând cantități de apă care pot depăși 25-30 l/mp”, a explicat Elena Mateescu. 

”Până mâine seară vorbim și de o informare meteorologică, pentru că vor fi precipitații de interes în special în jumătatea sud-estică a țării.

Vorbim și de posibilitatea ca la altitudini mai mari de 1500 m să consemnăm precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Scăderea regimului de temperaturi comparativ cu ieri, în care am mai avut valori de 31 de grade în sudul extrem, deja acest lucru se resimte, pentru că astăzi nu vom mai consemna valori mai mari de 18-20 de grade, cu excepția zonei Dobrogei. 

Începând de mâine, majoritatea regiunilor valorile de interes vor caracteriza, în special în jumătatea nordică, o vreme ușor mai rece, pentru că maximele nu vor mai depăși 15 grade Celsius. 

În sud vor mai fi posibile valori de 16-17 grade, iar la munte vor mai fi posibile trecător precipitații mixte”, a mai spus directorul ANM în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close