Antena 3 CNN Meteo Expertul în climă al ANM explică anomaliile din ultimele zile. Cum va fi vremea de Revelion

Expertul în climă al ANM explică anomaliile din ultimele zile. Cum va fi vremea de Revelion

Climatologul Roxana Bojariu a oferit câteva explicaţii şi informaţii ştiinţifice, la Antena 3 CNN, legate de anomaliile termice din ultima perioadă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Dec 2023   •   20:55

”Avem o circulație zonală care aduce aer cald deasupra Oceanului Atflantic, acolo unde avem deja temperaturi mai ridicate pe estul Atlanticului, la suprafața Oceanului, și această circulție zonală, practic, aduce condițiile blânde de iarnă. Problemele sunt în nordul continentului, acolo unde sunt antrenați tot în această mișcare acești cicloni care au adus probleme foarte mari, cicloni nord-atlantici care se formează deasupra Atlanticului și care își iau energia de acolo.

Contează foarte mult că avem anomalii la suprafața Oceanului Atlantic de nord pozitive, mai ales pe coasta estică și alimentează aceste anomalii sistemele de vreme cu intensificări de vânt care la periferia acestei configurații cu cicloni în nord ne-a atins și pe noi, de unde și problemele cu vântul pe care le-am avut atenționate, avertizate și în cazul României”, a explicat climatologul Roxana Bojariu, în direct la Antena 3 CNN. 

Cum va fi vremea de Revelion

”Este dificil de punctat exact, mai ales din parte unui climatolog, care privește statistic, dar vor fi anomalii termice peste ceea ce e normal în această perioadă.

Această circulație zonală e una stabilită și care va dura și care va aduce în continuare acest aer mult mai cald în interiorul continentului 

În prima săptămână vom avea totuși anomalii pozitive față de normala perioadei. Cu cât? E dificil de spus chiar acum. Va trebui să ne apropiem și modelele să se stabilizeze pentru acest interval mare de anticipație”, a mai spus climatologul Roxana Bojariu.

×
Subiecte în articol: vreme revelion Roxana Bojariu clima anomalii
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close