Antena 3 CNN Meteo România lovită din nou de fenomene meteo extreme. Care sunt zonele vizate de caniculă, vijelii şi furtuni

România lovită din nou de fenomene meteo extreme. Care sunt zonele vizate de caniculă, vijelii şi furtuni

Este alertă de caniculă şi vijelii în mai multe judeţe din ţară. Elena Mateescu, director ANM, a anunţat prognoza pentru următoarele zile în care sunt aşteptate fenomene meteo extreme de la caniculă la vijelii şi precipitații abundente.

România lovită din nou de fenomene meteo extreme. Care sunt zonele vizate de caniculă, vijelii şi furtuni
de Claudia Popovici    |    11 Aug 2021   •   17:17

Ne așteptăm ca și astăzi să înregistrăm în partea de sud, sud vest a ţării valori specifice unor zile de caniculă peste 35 de grade Celsius ceea ce s-a și înregistrat pe parcursul acestei zile. 35 -37 grade Celsius temperaturi resimțite între 38 până la 40 de grade Celsius, dar și fenomene de instabilitate atmosferică accentuată mai ales până în această seară la ora 23:00 pentru partea de nord-est a țării acolo unde avem în vigoare o avertizare  meteorologică de cod galben pentru averse torențiale și cantități de precipitații între 25-45 litri pe metru pătrat la nivel local.

Luna august va fi mai fierbinte decât iulie

Şi în următoarele zile vremea va rămâne călduroasă caniculară în special în partea de sud vest a țării și acest lucru va fie interes până cel puțin în jurul datei de 20 august pentru că valorile de temperaturi la nivelul maximelor se vor situat mâine în special în sud vest 36 de grade Celsius, de asemenea în vest, sud-vest ulterior 34 35 de grade Celsius inclusiv în Capitală.

Vom mai vorbi de instabilitate atmosferică în zilele următoare pe areale restrânse cu precădere în zona montană. Alerta de cod galben este valabilă pentru partea de nord a țării până în această seară la 23:00.

Cod roșu de vânt puternic cu aspect de tornadă în județele Bacău și Neamț

Meteorologii au emis miercuri o avertizare Cod roșu de vânt puternic pentru mai multe localități din județele Bacău și Neamț.

Potrivit ANM, sunt vizate localitățile Buhuși, Balcani, Mărgineni, Blăgești, Pârjol, Zemeș, Măgirești, Solonț, Scorțeni, Strugari, Ardeoani din județul Bacău și Podoleni, Rediu, Români, Cândești, Costișa, Tazlău din județul Neamț.

În aceste zone se vor semnala vânt puternic cu aspect tornadic, grindină de dimensiuni medii și mari, frecvente descărcări electrice și averse torenţiale ce vor depăşi 35 l/mp.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu ANM canicula vijelii furtuni
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close