Antena 3 CNN Meteo Alertă de fenomene meteo extreme! ANM anunţă furtuni violente şi nopţi tropicale | Ce zone sunt vizate

Alertă de fenomene meteo extreme! ANM anunţă furtuni violente şi nopţi tropicale | Ce zone sunt vizate

România va fi lovită de fenomene meteo extreme. Urmează zile cu furtuni violente și nopți cu temperaturi tropicale. Iată ce zone sunt vizate.

Alertă de fenomene meteo extreme! ANM anunţă furtuni violente şi nopţi tropicale | Ce zone sunt vizate
Sursa foto: Colaj arhiva Antena 3
de Claudia Popovici    |    25 Iul 2022   •   17:03

"Până să vorbim de fenomenele de instabilitate atmosferică accentuată care vor fi de interes și în următoarea perioadă, în special, în zona montană, dar și în centru-estul, în sudul țării la nivel local, vorbim de persistența valului de căldură.

Azi și până joi rămâne în vigoare avertizarea meteorologică de cod galben ce vizează valul de căldură și persistența lui în jumătatea de sud-vest, apoi în extindere în cea mai mare parte a țării, maximele fiind cuprinse în general între 33-37 de grade, în special în partea de vest și sud.

Mâine vorbim de codul portocaliu ce vizează zona Banatului, Crișana, Oltenia, local Muntenia, vestul Transilvaniei și al Maramureșului, având în vedere intensificare a valului de căldură, cu maxime între 37-40 minime care nu vor coborî sub 20-22 de grade și, prin urmare, disconfortul termic fiind unul accentuat.

Din păcate, veștile privind precipitațiile care să compenseze nevoia de apă nu sunt bune din această perspectivă, luând în considerare semnalul în ceea ce privește deficitul accentuat și în următoarea perioadă de timp și pe parcursul acestei săptămâni și așa cum arată și estimările și cel puțin în prima jumătate a lunii august", a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu ANM
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close