Antena 3 CNN Meteo Formarea ciclonului din Marea Neagră, filmată din satelit. Ploi torenţiale în următoarele trei zile

Formarea ciclonului din Marea Neagră, filmată din satelit. Ploi torenţiale în următoarele trei zile

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. Ciclonul aduce ploi torenţiale şi instabilitate atmosferică în jumătate de ţară, în următoarele trei zile.

Formarea ciclonului din Marea Neagră, filmată din satelit. Ploi torenţiale în următoarele trei zile
Sursa foto: SAT24.com | Getty Images
de Alin Tarnovschi    |    17 Iun 2021   •   11:19

Ciclonul din Marea Neagră va afecta România în următoarele trei zile, iar Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că sunt aşteptate inclusiv avertizări de tip cod roşu de ploi torenţiale.

Ciclonul va aduce ploi, furtuni şi rafale de vânt de până la 90 de km/h.

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată de un satelit, iar imaginile au fost publicate de site-ul SAT24.com.

Potrivit ANM, ciclonul va aduce cantităţi de apă însemnate şi instabilitate atmosferică accentuată, iar avertizarea este valabilă până duminică, 20 iunie, la ora 22.00.

În sudul, estul şi centrul ţării va ploua abundent și vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-50 l/mp.

"Este posibil ca în continuare în jumătatea estică și mai ales partea de sud-est a țării, mă refer la partea de est a Munteniei, Dobrogea, sudul Moldovei, să fie cele mai afectate, mai ales începând de joi noaptea și pe parcursul zilei de vineri, de cantități de precipitații mai importante și să discutăm pe parcursul perioadei cu precipitații care să depășească în continuare la nivel local 30-50 l/mp și de intensificări ale vântului pe perioada ploilor cu viteză de 45-50 km/h, să vorbim de vijelii și izolat căderi de grindină", a spus Elena Mateescu, directorul ANM la Antena 3.

Aceasta nu a exclus ca, în funcție de evoluția fenomenelor meteo, să fie emisă şi o alertă de cod roșu.

×
Subiecte în articol: Marea Neagrã vremea meteo ciclon
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close