Antena 3 CNN Meteo Vremea se schimbă radical în România! Temperaturile cresc până la 18 grade

Vremea se schimbă radical în România! Temperaturile cresc până la 18 grade

Furtuna Pia, care a făcut ravagii în vestul Europei, se apropie de țara noastră. Cu toate acestea, meteorologii anunță încălzirea semnificativă a vremii, temperaturile ajungând până la 18 grade.

de Laura Dinu    |    22 Dec 2023   •   07:46

Meteorologii au emis un cod galben de vânt valabil pentru toată țara. Mai mult decât atât, la munte va ninge viscolit și se va depune un strat consistent de zăpadă. 

În Marea Britanie, se aterizează tot mai greu pe unele aeroporturi, iar zborurile au întârzieri frecvente. Asta în timp ce, la sol, mai mulți proprietari de case și autoturisme le-au găsit distruse din cauza copacilor căzuți.  

Sunt probleme și în porturi, ambarcațiunile de agrement fiind sfătuite să nu se aventureze în larg în zilele următoare.  

De altfel, în Europa sunt prognozate rafale de vânt de puterea unui uragan, în vestul, nord-vestul și centrul continentului.  

Au fost emise mai multe alerte, este cod roșu de inundații și furtună și în Olanda, și cod portocaliu de vânt extrem în Danemarca, Germania, Slovacia și Elveția.  

Ciclonul ajunge și în România

”Vorbim de o vastă arie depresionară, un ciclon care se va regăsi în partea de nord a continentului european și în zona centrală și sud-estică în următorul interval de timp și care va afecta cu periferia sa, astfel încât și în România se va resimți cu o parte periferică”, a declarat meteorologul Alina Șerban la Antena 3 CNN.  

În România, la munte, va fi viscol puternic cu strat consistent de zăpadă în weekend, iar vântul va accentua senzația de frig atât în zonele montane și în restul țării. 

”De la ora 12:00 până duminică dimineața la ora 10:00 este în vigoare o avertizare meteorologică de cod galben pentru toată țara, iar de mâine seară, de la ora 18:00, până duminică la ora 10:00 vorbim de un cod portocaliu, pentru că în zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1500 m, vântul va sufla cu putere, cu rafale de 110-120 km, viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită”, declara, ieri, Elena Mateescu, directorul ANM, în exclusivitate la Antena 3 CNN.  

Crăciun cu temperaturi de primăvară

De duminică însă, vremea va fi în încălzire. Pe 24 decembrie, vorbim, mai ales pentru sud-vestul-vestul țării, de valori de temperaturi de 13-14° inclusiv în Capitală, iar luni și marți, săptămâna viitoare, chiar valori de 17-18°. 

×
Subiecte în articol: ciclon furtuna Pia
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close