Antena 3 CNN Meteo Alertă meteo: Două furtuni vor lovi puternic Europa. Cum se va schimba vremea în România

Alertă meteo: Două furtuni vor lovi puternic Europa. Cum se va schimba vremea în România

Potrivit meteorologilor, începând de miercuri două furtuni vor lovi vestul, centrul și nordul Europei. De joi și România va fi atinsă de periferia sistemului cu rafale ale vântului, precipitații şi ninsori abundente.

Alertă meteo: Două furtuni vor lovi puternic Europa. Cum se va schimba vremea în România
de Claudia Popovici    |    14 Feb 2022   •   23:16

Potrivit meteorologilor furtunile denumite Dudley şi Eunice vor lovi puternic centrul şi nordul Europei începând de miercuri noapte.

În Marea Britanie, Irlanda, Olanda, nordul Franței, Germania, Polonia meteorologii au emis coduri galbene de vreme rea. Sunt aşteptate rafale de vânt, precipitații abundente şi ninsori, mai ales în zonele montane. 

De asemenea, autorităţile au informat cetățenii că vremea din următoarele zile pot afecta
serviciile rutiere, feroviare, aeriene și de feribot, care pot înregistra timpi de călătorie mai lungi și posibile anulări. Mai mult, unele drumuri și poduri se pot închide, în funcţie de alertele meteo emise. 

Pot apărea întreruperi de curent, cu potențialul de a afecta alte servicii, cum ar fi acoperirea rețelelor de telefonie mobilă. În acest context, cetățenii sunt rugați să consulte periodic datele despre vreme să ia măsurile necesare pentru adăpost şi protecţie, notează dailyrecord.co.uk.

Alertă meteo: Două furtuni vor lovi puternic Europa. Cum se va schimba vremea în România

De joi și România va fi atinsă de periferia sistemului cu rafale ale vântului, precipitații, ninsori.

„Pe parcursul zilei de joi intensificările de vânt care vor avea viteze la rafale de peste 100-120 km/h la altitudini mari, acolo unde zăpada va fi puternic viscolită şi vizibilitatea redusă.

În restul zonelor mai joase de relief vorbim de viteze 45-55 km/h izolat chiar peste 60 km/h.

În partea de vest, centru şi nord a ţării vorbim  pe parcursul zilei de joi de precipitații predominant sub formă de ploaie, iar noaptea în Maramureș, Transilvania şi Moldova este posibil să consemnăm şi lapoviță şi ninsoare.

Cert este că la munte, în special joi vorbim de precipitații sub formă de ninsori asociate şi cu intensificări puternice ale vântului. Din nou de interes va fi regimul de temperaturi care caracterizează mai degrabă o vreme de primăvară", a explicat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: furtuni Europa meteo România
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close