Antena 3 CNN Meteo Ploi torențiale și furtuni în România, în următoarele zile! Elena Mateescu anunță o schimbare drastică e vremii

Ploi torențiale și furtuni în România, în următoarele zile! Elena Mateescu anunță o schimbare drastică e vremii

Furtuna care a făcut ravagii în Europa a ajuns în România. O avertizare meteorologică de vreme rea a intrat deja în vigoare la ora 13:00.

de Laura Dinu    |    14 Sep 2023   •   14:30

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat în exclusivitate pentru Antena 3 CNN cum va fi vremea în zilele următoare. 

”Începând de astăzi, de la ora 13:00, până mâine dimineață, la ora 10:00, vorbim de o atenționare meteorologică cod galben ce vizează în special regiunile intracarpatice și mă refer aici la zona Maramureșului, Crișana, Banat, Transilvania, dar și zonele montane aferente, acolo unde fenomenele de instabilitate atmosferică vor fi deosebit de accentuate. Vorbim de averse torențiale însoțite de intensificări ale vântului cu rafale ce pot depăși 50...60 de km pe oră și ceea ce este foarte important, cantități de apă care pe secvențe scurte de timp se vor situați la valori de peste 20-25 l/mp în, izolat peste 45-50 l/mp.

Și dacă astăzi instabilitatea atmosferică este de interes în aceste zone, mâine este posibil să consemnăm perioade de instabilitate și în restul țării, pentru că vremea va deveni instabilă în majoritatea regiunilor țării. 

Astăzi este o vreme caldă în continuare în partea de sud, sud-est, sunt posibile valori apropiate de pragul de caniculă, 34-35 de grade Celsius inclusiv în capitală. 

Mâine, valorile de temperaturi vor mai scădea chiar și în aceste zone, dar ele totuși rămân ușor peste ceea ce ar fi normal, pentru că vorbim, mâine mai ales, de valori la scara întregii țări între 22 până la 30 de grade Celsius.  

În această dimineață am înregistrat la 14 stații meteorologice din partea de vest dar și local în sud-vest și sud cele mai ridicate temperaturi minime zilnice pentru o dimineață de 14 septembrie, iar ieri, la 11 stații meteorologice, recorduri zilnice ale temperaturilor maxime, pentru că ieri am consemnat 35 de grade la Bechet, Zimnicea, Reșița și 34 de grade în capitală. 

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close