Antena 3 CNN Meteo Noile hărţi de la ANM. Ce urmează după vremea neobişnuită | Alerte de ultimă oră

Noile hărţi de la ANM. Ce urmează după vremea neobişnuită | Alerte de ultimă oră

Temperaturi de mai la final de iarnă. Mihai Huștiu, meteorolog ANM, a explicat la Antena 3 CNN ce urmează după vremea neobişnuită.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Feb 2024   •   10:50

Weekend neobișnuit de cald pentru finalul lunii februarie. Ieri (sâmbătă, 24 februarie - n.red.) s-au înregistrat 22 de grade Celsius, iar specialiștii spun că ar putea fi cea mai caldă lună februarie de când se fac măsurătorile. 

În martie însă, am putea avea parte de ninsori și viscol. 

Mihai Huștiu, meteorolog ANM, a detaliat la Antena 3 CNN, duminică, prognoza meteo. 

"Luna aceasta februarie este momentan în topul celor mai calde luni Februarie de când se fac observații meteorologice. Ar putea să o depășească pe luna februarie 2016, când abaterea termică față de media multianuală a fost de 5,7 grade.

Acum suntem cu o diferență de temperatură de 6,4 grade față de ce ar fi normal şi datele pentru următoarea săptămână indică o vreme în continuare mult mai caldă față de normal", a spus meteorologul ANM.

În multe localități din România sâmbătă, 24 februarie 2024, a fost cea mai caldă zi de iarnă.

"Sunt așteptate ploi locale prin Oltenia, Muntenia, prin Transilvania, izolat prin celelalte regiuni, dar slabe cantitativ, iar pe crestele munților să avem trecător și lapoviță. (...) Luna februarie se va încheia cu o vreme în continuare caldă, chiar dacă pe regiuni extracarpatice vor fi temperaturi ușor mai coborâte prin vest, nord-vest".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Nu sunt probleme din punct de vedere meteorologic, doar că ar putea să apară ceața pe timpul nopților și dimineților. Mai ales prin regiunile extracarpatice ar putea să apară ceața, acest fenomen meteorologic care reduce vizibilitatea mai ales pe timpul nopților și dimineților. Iar precipitații ar putea să apară după ziua de joi, mai ales prin partea vestică, sud-vestică, posibil și prin sud", a mai spus Mihai Huștiu, meteorolog ANM.

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, se arată şi în prognoza pentru următoarele patru săptămâni, publicată de Administrația Națională de Meteorologie.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 26.02.2024 – 04.03.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nord-estice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-vestice, dar și deficitar în cele nordice, centrale și estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 04.03.2024 – 11.03.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele nordice, vestice și centrale.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în nordul Carpaților Orientali și în Munții Banatului.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 11.03.2024 – 18.03.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acestă perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 18.03.2024 – 25.03.2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile vestice.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close