Antena 3 CNN Actualitate În unele localităţi apa a trecut de trei metri, dar autorităţile dorm în post. Avertizările meteorologilor sunt inutile pentru primari

În unele localităţi apa a trecut de trei metri, dar autorităţile dorm în post. Avertizările meteorologilor sunt inutile pentru primari

În unele localităţi apa a trecut de trei metri, dar autorităţile dorm în post. Avertizările meteorologilor sunt inutile pentru primari
Sursa foto: Foto: Mediafax
de O.P.    |    24 Mai 2012   •   05:28

 Ploile abundente şi furtunile au creat deja probleme în mai multe localităţi din ţară. În Mehedinţi, au fost inundate mai multe gospodării iar oamenii se tem că răul nu a trecut. Teoretic, în toate regiunile vizate de coduri, ar fi trebuit să avem comitete pentru situaţii de urgenţă din această noapte. Practic, nu toate primăriile au luat în serios avertizarea.

În urma ploilor abundente care au căzut două zile la rând, mai multe gospodării din localitatea mehedinţeană Malovăţ au fost inundate. Oamenii au fost nevoiţi să îşi mute animalele  într-un loc mai sigur. Apa a trecut de 3 metri, iar malul unui rau din comuna Milcovăţ este aproape să cedeze. Localnicii se tem că apa le va intra din nou in case.

Furtuna a făcut pagube şi în Drobeta Turnu Severin. Un nuc de pe marginea drumului a fost doborât de vânt şi a distrus maşina şi gardul unui localnic.

Un alt copac a fost smuls din rădăcini la Târgu Jiu, după o furtună de numai câteva minute. Pomul a căzut în mijlocul străzii şi crengile au lovit un autoturism.

În regiunile vizate de codurile de vreme rea şi inundaţii ar fi trebuit activate încă de azi noapte comitetele de urgenţă. Numai că nu toate primăriile au înţeles cât de serioase sunt avertizările specialiştilor.




×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close