Antena 3 CNN Meteo Se întoarce vara, vin zile cu 29 de grade Celsius | Prognoza meteo de la ANM

Se întoarce vara, vin zile cu 29 de grade Celsius | Prognoza meteo de la ANM

Vineri vremea este rece, chiar foarte rece în anumite zone ale ţării, dar se încălzeşte de duminică încolo, când temperaturile vor fi în creştere şi ajung la unele de vară.

Se întoarce vara, vin zile cu 29 de grade Celsius | Prognoza meteo de la ANM
Sursa foto: freeimages.com
de Georgiana Adam    |    23 Sep 2022   •   09:12

Astfel, luni vor fi 29 de grade, așa că săptămâna viitoare ne vom bucura din nou, prin sudul țării, de vreme de vară, cam 26-27 de grade maxima. 

Vineri este vreme foarte rece la Curtea de Argeș și Câmpulung Mușcel. Este cel mai frig acolo, termometrele înregistrează doar 2 grade Celsius.

Cel mai cald este în Capitală, la stația de la Filaret, unde vineri dimineaţă sunt 11 grade Celsius, iar această temperatură se mai înregistrează și la Gura Portiței. 

Sunt 7 grade la Brașov, 6 la Sibiu și Cluj-Napoca, 4 grade la Arad şi 5 grade la Timișoara. O vreme destul de rece și pentru locuitorii din Baia Mare. Acolo se înregistrează doar 6 grade.

Aerul acesta foarte rece din zona țării noastre va fi în retragere către sud-estul extrem în următoarea perioadă, așa că locul lui va fi luat de un aer ceva mai cald, mai blând.

Luni, temperaturi de vară: 29 de grade

Vor fi și ploi pe spații relativ extinse astăzi, în majoritatea zonelor țării, cu maxime de 10 grade în zona de est a Transilvaniei. 

Dacă locuiți în Transilvania, în Moldova, în zona de sud a țării, Oltenia, Muntenia, aveți nevoie de umbrele. Inclusiv în Capitală sunt prognozate astăzi averse pe parcursul zilei o maximă de 19 grade în București. 

Astăzi în regiunile din nordul, estul, centrul țării și prin sud-est vor fi ploi la munte, la mai mult de 1600 de metri altitudine, lapoviță, ninsoare și intensificări de vânt. 

Meteorologii spun că este o zi de toamnă dar cu vreme rece, temperatura este sub cea normală pentru această perioadă. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 26.09.2022 – 03.10.2022 

De sâmbătă, vor fi temperaturi din ce în ce mai ridicate, avem maxime duminică de 17-26 de grade și luni de 19-29 de grade Celsius, astfel că se întoarce vara.

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.  

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și local în cele centrale, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în extremitatea de sud-est a țării.

×
Subiecte în articol: meteo prognoza meteo vreme
Parteneri
Horoscop 25 septembrie 2023. Leii au parte de certuri în cuplu
x close