Antena 3 CNN Meteo Lapoviţă, zăpadă şi vreme rece în România, în următoarele zile. Elena Mateescu anunță o schimbare drastică e vremii

Lapoviţă, zăpadă şi vreme rece în România, în următoarele zile. Elena Mateescu anunță o schimbare drastică e vremii

Vremea intră în normalul perioadei reci, chiar dacă până acum am avut parte de o perioadă mai mult de toamnă.

Lapoviţă, zăpadă şi vreme rece în România, în următoarele zile. Elena Mateescu anunță o schimbare drastică e vremii
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    05 Dec 2023   •   17:38

Astfel, începând de miercuri, revin ninsorile. Inclusiv în Bucureşti, este prognozată lapoviţă şi ninsoare, a spus directorul general al ANM, Elena Mateescu.

"În momentul acesta este greu de estimat dacă vom avea parte de zăpadă în mod deosebit în perioada sărbătorii Crăciunului și a trecerii dintre ani. 

Cu siguranță însă, pe măsură ce ne vom apropia, lucrurile se mai pot schimba. 

Însă de mâine, aria precipitațiilor va fi în extindere în toată țara. Revin ninsorile în special la munte, vorbim și de precipitații mixte de mâine noapte, în special în partea de vest, centru și sud a țării.

Izolat, cantitățile de apă vor putea depăși 10-15l/metru pătrat și vor fi și condiții de polei. Se asociază şi cu intensificări ale vântului, care la rafală vor avea viteze de 35-45km/h.

Din punct de vedere termic, ne apropiem de normalul termic al datei din calendar, aceasta însemnând valori între 1 până la cel mult 8-9 grade Celsius, cu minime preponderent negative în zonele centrale, nordice, spre -5 grade C până la cel mult 3-5 grade în partea de sud-est a țării.

Inclusiv în Capitală, este posibil ca începând de mâine, mai ales în a doua parte a nopții, precipitațiile să se transforme treptat în lapoviță și ninsoare, temporar rafale de 35-45km/h o maximă mâine de 6 grade și minime în general negative, spre -2 sau -3 grade", a spus directorul general al ANM, Elena Mateescu, marţi, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: vremea zapada Elena Mateescu
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close