Antena 3 CNN Meteo "O masă de aer rece pătrunde în România. Temperaturile scad puternic" | Florinela Georgescu anunţă de când se schimbă vremea

"O masă de aer rece pătrunde în România. Temperaturile scad puternic" | Florinela Georgescu anunţă de când se schimbă vremea

Avem un val de căldură cu recorduri termice, temperaturile resimţite au ajuns până la 35 de grade Celsius, dar vremea se schimbă.

de Milena Niță    |    15 Apr 2024   •   15:06

O furtună care face ravagii în Europa se apropie și de țara noastră și va aduce frig, ploi şi vijelii puternice. 

"Astăzi este ziua cea mai caldă a acestui interval. Așteptăm maxime de până la 33-34 de grade Celsius în partea de sud a Olteniei și Munteniei. 

Urmează ca de mâine să înceapă schimbarea. O scădere a temperaturii o vom avea pe parcursul a trei zile. Va fi o scădere treptată, dar foarte puternică.

Această schimbare va afecta mâine regiunile nord-vestice Maramureș, Crișana, în timp ce în sus și în est încă vor fi temperaturi de peste 30 de grade.

Poimâine urmează ca acest gen de temperaturi să mai fie doar în sud-estul extrem, să zicem în Dobrogea continental, cel mai probabil.

Joi, la nivelul întregii țări, ne așteptăm la maxime în general între 8 și 18 grade, deci o scădere deosebit de pronunțată față de ceea ce avem acum. 

Probabil că ne vom menține la acele temperaturi mai multe zile și aria precipitațiilor se va extinde și ea odată cu pătrunderea masei de aer rece.

Vor fi ploi, adesea cu caracter de aversă începând de mâine, tot din partea de vest a teritoriului, și este de așteptat ca răcirea să se concretizeze și prin apariția precipitațiilor sub forma de lapoviță și ninsoare în zonele montane înalte, mai ales de joi încolo", a spus Florinela Georgescu, director în ANM, luni, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: florinela georgescu vremea aer rece
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close