Antena 3 CNN Meteo Vremea extremă face ravagii în România. Cum arată prognoza meteo pentru perioada următoare

Vremea extremă face ravagii în România. Cum arată prognoza meteo pentru perioada următoare

Vremea extremă face ravagii în ţară. La Cluj, Botoşani şi Mureş a plouat cu grindină, iar mai multe grădini şi recolte au fost distruse de furtuni. Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM, a anunţat prognoza meteo pentru perioada următoare.

Vremea extremă face ravagii în România. Cum arată prognoza meteo pentru perioada următoare
Sursa foto: Facebook
de Claudia Popovici    |    09 Mai 2022   •   17:34

Vremea se schimbă radical! În această dimineaţă a fost emis un cod galben de furtuni şi grindină pentru 21 de județe din ţară. Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM, a anunţat prognoza meteo pentru perioada următoare.

"În următoarele ore ar trebui să ne așteptăm la extinderea acestor manifestări de instabilitate atmosferică care fac obiectul atenționării cod galben de astăzi şi care vizează zona Maramureșului, Transilvaniei şi zonele de munte.

Astfel de fenomene se pot semnala pe spaţii mai restrânse şi în rest, vizând în special zona de nord a Moldovei, undeva spre seară şi în zona subcarpatică în zona deluroasă din partea de nord a Olteniei şi a Munteniei, în aceste județe se pot semnala astfel de fenomene şi chiar şi în partea de vest a ţării.

Pentru următoarele zile, în contextul în care procesul de încălzire va fi din ce în ce mai accentuat culminând cu înregistrarea unor valori termice în a doua parte a săptămânii de peste 30 de grade Celsius, manifestările de instabilitate atmosferică să fie şi ele mai violente cu o intensitate mai mare, dat fiind căldura, acest efect termic care îşi va pune amprenta asupra dezvoltărilor noroase", a spus Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: meteo grindina furtuna Gabriela Băncilă ANM
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close