Antena 3 CNN Meteo Ninge în București, vremea se răceşte în Capitală | Meteorologii anunţă temperaturi scăzute, ploi, lapoviţă şi zăpadă

Ninge în București, vremea se răceşte în Capitală | Meteorologii anunţă temperaturi scăzute, ploi, lapoviţă şi zăpadă

Vremea se răceşte în Bucureşti, în următoarele zile, iar meteorologii ANM anunţă că temperaturile scad considerabil începând de astăzi.

Ninge în București, vremea se răceşte în Capitală | Meteorologii anunţă temperaturi scăzute, ploi, lapoviţă şi zăpadă
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandra Pandrea
de Alin Tarnovschi    |    17 Noi 2023   •   11:33

Meteorologii prognozează ploi, lapoviță și ninsoare în Bucureşti, iar temperaturile scad în următoarele ore.

De astăzi, cerul va avea înnorări și temporar va ploua, în Capitală. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 5...6 grade.

Sâmbătă, cerul va fi noros și va ploua (cantități de apă de 15...20 l/mp), iar în a doua parte a nopții, trecător vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vântul va avea intensificări mai ales seara și noaptea cu rafale de 50...55 km/h.

Temperatura maximă, mai coborâtă decât în ziua anterioară, se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 2...3 grade.

Totodată, Bucureşti se află sub incidenţa unui avertizări meteo ANM de cod galben valabilă în perioada 18 noiembrie, ora 08.00 – 19 noiembrie, ora 10.00.

Potrivit ANM, în intervalul menţionat, în jumătatea estică a teritoriului și la munte vor fi precipitații însemnate cantitativ, local de 25...35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei unde se va depune strat de zăpadă, local consistent. În Dobrogea și în Muntenia vor fi ploi și trecător, în noaptea de sâmbătă spre duminică (18/19 noiembrie), pe arii restrânse lapoviță și ninsoare.

Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului cu viteze de 55...65 km/h. În Subcarpații Moldovei și de Curbură, precum și la munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăși 60...80 km/h.

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close