Antena 3 CNN Meteo Ninsori și maxime de până la O grade în mai multe zone din țară! Meteorologul Alina Șerban: ”Se încălzește!”

Ninsori și maxime de până la O grade în mai multe zone din țară! Meteorologul Alina Șerban: ”Se încălzește!”

Meteorologii au actualizat prognoza. Vremea continuă să se răcească în aproape toate zonele țării, temperaturile scăzând până la 0 grade. Între timp, ninge ca în povești în mai multe zone.

Ninsori și maxime de până la O grade în mai multe zone din țară! Meteorologul Alina Șerban: ”Se încălzește!”
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    09 Mai 2023   •   12:53

Ninsori abundente în zona de munte, în ultimele ore. Stratul de zăpadă care s-a depus măsoară în unele locuri și 10 centimetri, iar circulația pe mai multe drumuri este îngreunată.

În această noapte, temperaturile înregistrate în zona montană au fost unele specifice iernii și au scăzut sub zero grade. 

”O masă de aer rece deja se regăsește în zona țării noastre. Am resimțit-o de ieri, în toate regiunile, mai accentuat în Moldova, acolo unde temperaturile au fost mai scăzute decât în mod normal a avea la această dată, cu 10 și ușor peste 10 grade.  

Masa de aer rece se va menține până spre sfârșitul săptămânii, cel puțin până vineri, astfel încât nu vom avea variații puternice semnificative de la o zi la cealaltă. 

Temperaturile maxime se vor situa în marea lor majoritate între 11...12, până la cel mult 17...18 grade, mai ridicate poate ușor de atât joi, în regiunile vestice, nord-vestice, când așteptăm valori de 20...21 de grade, iar minimele vor fi cuprinse în mare parte din interval între 2...3 până la cel mult 10...11 grade.

Cele mai ridicate valori vor fi pe litoral iar cele mai scăzute, ușor negative, în depresiunile din estul Transilvaniei, acolo unde probabil vor fi și condiții de brumă. 

Ploile vor apărea și ele, însă nu vor fi însemnate cantitativ. Vor fi pe arii destul de restrânse, pe intervale de timp, dar cam în toate regiunile și în zona montană foarte înaltă, la altitudini de peste 1700 metri, vor mai fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, și în consecință și temperaturi negative. 

Vântul va mai avea intensificări, mai ales la mijlocul săptămânii, cu viteze mai mari în sudul Banatului, în restul Carpaților Meridionali, mai ales pe creste, cu rafale de peste 60...70 km/h, iar temporar și pe arii mai restrânse vom avea vânt și în restul teritoriului, prin sud, prin centru, prin nord-vest”, a explicat meteorologul Alina Șerban la Antena 3 CNN.

Când se încălzește

”Se încălzește sperăm de săptămâna următoare. La momentul acesta avem semnale, soluții ale modelelor, de o încălzire care se va resimți mai bine duminică, și pe parcursul săptămânii care urmează temperaturile vor depăși 20 de grade cam în toată țara”, a mai spus meteorologul.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close