Antena 3 CNN Meteo Ninsorile și ploile revin în România! Zonele unde se răcește semnificativ

Ninsorile și ploile revin în România! Zonele unde se răcește semnificativ

O serie de cicloni vor traversa nordul Europei în perioada următoare, aducând ploi și ninsori în majoritatea țărilor europene.

Ninsorile și ploile revin în România! Zonele unde se răcește semnificativ
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    06 Mar 2023   •   10:21

Și în România sunt așteptate precipitații importante cantitativ, în special în nordul, vestul și centrul țării. 

În prima parte a săptămânii, aerul se va menține rece la altitudini de peste 1200 m, iar, local, vor fi intervale cu lapoviță și ninsoare și în zonele mai joase, mai ales în Transilvania și Maramureș, în primele ore ale zilei de marți. 

În sudul și estul țării vremea se va încălzi, chiar dacă izolat vor fi posibile unele ploi slabe. Pe 8 martie, maximele vor depăși 15 grade pe arii extinse în aceste regiuni, iar local se vor atinge până la 17 - 20 de grade. 

În a doua parte a săptămânii, sunt așteptate ploi mai abundente în vestul și nordul țării, dar precipitații slabe și moderate se vor semnala și în celelalte regiuni.

Citeşte şi: Prognoza meteo 6 - 19 martie 2023. Schimbare a vremii după o săptămână cu temperaturi de primăvară

Cantitățile de apă ar putea depăși 30 - 40 de litri pe metrul pătrat în unele zone din Banat, Crișana și Maramureș, iar în zonele de munte nu sunt excluse nici valori de până la 60 - 90 de litri pe metrul pătrat. 

Pe unele râuri din regiunile intracarpatice vor fi posibile creșteri însemnate ale debitelor și chiar inundații locale, în timp ce în zonele de șes multe terenuri vor fi afectate în continuare de băltiri, îngreunând realizarea activităților agricole de primăvară. 

După acest interval cu vreme mai umedă, este posibilă o nouă răcire a vremii spre mijlocul săptămânii viitoare. Conform unor scenarii, această răcire ar putea fi mai intensă și însoțită de ninsori în unele regiuni, dar în prezent nu se poate spune cu certitudine dacă aerul rece va înainta atât de mult spre sud, scrie meteoradar.ro.

×
Subiecte în articol: ninsori ploi prognoza meteo vremea
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close