Antena 3 CNN Meteo Ninsori puternice în România, în acest weekend! Strat de zăpadă de 15 centimetri

Ninsori puternice în România, în acest weekend! Strat de zăpadă de 15 centimetri

Un ciclon mediteranean va afecta România în acest sfârșit de săptămână, aducând precipitații însemnate cantitativ, inclusiv ninsori destul de consistente în unele zone.

Ninsori puternice în România, în acest weekend! Strat de zăpadă de 15 centimetri
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    27 Ian 2023   •   07:31

România se află, la această oră sub o avertizare cod galben de ninsori, polei și viscol, valabilă pentru jumătate din țară. 

Astfel, până sâmbătă, la ora 10:00, în Oltenia, local în Muntenia și în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula cantități în general de 25…40 l/mp.

În județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar în județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și Mun. București vor fi precipitații îndeosebi sub formă de ploaie și lapoviță și local se va depune polei.

În Carpații Meridionali și de Curbură va ninge, se va depune strat nou de zăpadă și vor fi intervale în care va fi viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută.

Citește și: Cod portocaliu de ninsori abundente și viscol în România!

Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în restul zonei atenționate, cu viteze în general de 50…60 km/h.

Pe alocuri vor fi depuneri de polei în sud-est și centru.

Administrația Națională de Meteorologie a mai emis o avertizare meteorologică, ce va intra în vigoare astăzi, la ora 10:00 și va fi valabilă până sâmbătă, 28 ianuarie, ora 22. 

În intervalul menționat, în Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în sudul Moldovei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25…40 l/mp. 

În zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50…60 km/h, viscolind ninsoarea. 

În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută. 

Pe alocuri vor fi depuneri de polei în Transilvania și Moldova. 

 

Iar în Capitală ninge deja de aseară iar stratul de zăpadă depus este deja unul consistent. În unele cartiere drumarii au ieșit deja să curețe străzile. 

Prognoza meteo 27 ianuarie 2023. Vremea în țară

La această oră, cerul este mai mult noros şi sunt precipitații cu precădere în jumătatea sudică a țării; ninsori la munte, predominant ninsori în Banat, Crişana, Oltenia, Banat şi sudul Transilvaniei, cea mai mare parte a Muntenia şi sudul Moldovei, mai ales ploi în Dobrogea şi sudul Munteniei. Vântul prezintă unele intensificări la munte și în regiunile sudice şi sud-estice.

La ora 08 temperatura aerului avea valori cuprinse între -3 grade la Cotnari, Darabani, Şiria şi Ona Şugatag şi 9 grade la Mangalia. În nordul Moldovei este ceaţã.

Astăzi, vremea va fi în general închisă, cu precipitații în cea mai mare parte a țării. În zonele joase de relief din Muntenia şi Moldova vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță şi ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și va începe să se depună strat de zăpadă, iar în Dobrogea vor fi mai ales ploi. În Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali şi local în sudul Moldovei şi în Carpații Orientali cantitățile de apă vor fi însemnate și se vor acumula în general 20...25 l/mp. În aceste zone, local şi temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50?60 km/h, viscolind ninsoarea. În Carpații Meridionali şi local în Carpații Orientali va continua sã ningă, sã se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50?70 km/h) şi vizibilitate scăzută. În celelalte zone, precipitațiile vor fi în general slabe, mai ales sub formă de lapoviță şi ninsoare, vor fi condiții de polei îndeosebi în centru şi est, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 7 grade, cu valori ușor mai ridicate în Dobrogea. Izolat va fi ceață.

Prognoza meteo 27 ianuarie 2023. Vremea în Capitală

În această dimineață, cerul este noros şi sunt precipitații predominant sub formă de ninsoare. Vântul prezintă unele intensificări. La ora 08 se înregistrau 0 grade. 
 
Astăzi, vremea va fi închisă, cu precipitații însemnate cantitativ (în medie se vor acumula 10...15 l/mp). Acestea vor fi sub formă de ploaie şi lapoviță, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de până la 45...55 km/h. Temperatura aerului nu va avea variații semnificative și va fi de 0...2 grade. 

 

×
Subiecte în articol: ciclon cod galben
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close