Antena 3 CNN Meteo Nor uriaş pe cerul din Buzău, fenomen meteo spectaculos

Nor uriaş pe cerul din Buzău, fenomen meteo spectaculos

Un nor uriaş, asemănător unui val, s-a format, seara trecută pe cerul din Buzău. Fenomenul meteo spectaculos a putut fi observat în apropierea oraşului şi, din fericire, nu a provocat furtuni sau ploi puternice.

Nor uriaş pe cerul din Buzău, fenomen meteo spectaculos
Sursa foto: Cosmin Craciun / Facebook
de Alin Tarnovschi    |    16 Iun 2021   •   13:25

Norul uriaş a putut fi văzut în apropierea orașului, iar localnicii nu au pierdut ocazia și au postat pe reţelele de socializare imagini cu acest fenomen rar.

Din fericire norul amenințător nu a adus decit o ploaie de vara peste oraș, fără sa fie înregistrate inundații sau pagube materiale.

Pe imaginile surprinse de Cosmin Craciun şi Iulian Tăbăcaru pe Facebook se poate observa cum norul ameninţător pare să înghită întregul oraş, însă fenomenul meteo spectaculos nu a fost unul periculos.

Potrivit meteorologilor, formaţiunea noroasă poartă numele cumulonimbus şi deseori este asociată cu tornade, descărcări electrice puternice sau alte fenomene meteo severe.

Cum se formează un nor cumulonimbus

Potrivit Wikipedia, cumulonimbus este un nor dens, înalt şi asociat cu o instabilitate atmosferică accentuată. Norul este format din vapoi de apă sub acţiunea unui vânt ascendent.

Norii de forma cumulonimbus se pot forma izolat, grupaţi sau de-a lungul unui front atmosferic rece.

Fenomenul meteo spectaculos poate aduce descărcări electrice periculoase sau chiar tornade.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Buzau meteo
Parteneri
Florin Piersic, primul mesaj de pe patul de spital
x close