Antena 3 CNN Meteo Un nou episod de iarnă puternică. Elena Mateescu, directorul ANM: "Senzația de rece va fi mult amplificată"

Un nou episod de iarnă puternică. Elena Mateescu, directorul ANM: "Senzația de rece va fi mult amplificată"

Vremea devine mult mai rece, este în vigoare un cod de ninsori abundente și precipitații, iar Elena Mateescu, director ANM, a prezentat prognoza meteo actualizată.

de Georgiana Adam    |    24 Ian 2024   •   14:57

"Vremea păstrează caracterul perioadei în care ne aflăm, cu fenomene meteorologice specifice de iarnă. 

Astăzi la ora 18:00 va intra în vigoare o avertizare meteorologică de cod galben până vineri dimineață, la ora 10:00. 

Este vorba de zona montană, acolo unde la altitudini mai mari de 1.700 de metri, intensificările de vânt vor fi foarte puternice, cu rafale de 80-100 km/h. Va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

Iar de la ora 16:00 până vineri dimineață, la ora 10:00 vorbim și de o informare meteorologică ce vizează în special cantitățile de precipitații în extindere, la început în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania,

Moldova, Dobrogea și partea de est a Munteniei, unde vor fi precipitații mixte, ploi, lapovițe și ninsori, iar în această noapte vorbim și de depuneri de polei.

Şi în zonele mai joase de relief, intensificările de vânt vor fi unele susținute și vorbim de viteze de 45-55 km/h, iar în condițiile regimului de temperaturi cu valori predominant negative, cu siguranță senzația de rece va fi mult amplificată. 

Astfel, mâine dimineață vorbim de minime între -5 spre 4 grade Celsius, cu o minimă în Capitală de asemenea spre -4 şi -1 grad și de maxime, în continuare, pozitive de la 0 spre 7 grade, dar cu siguranță acestea, în condițiile asocierii cu vântul, așa cum am menționat, senzația de rece va fi una semnificativă.

Pentru zonele depresionare, temperaturile vor fi unele deosebit de coborâte, pentru că în continuare acestea vor coborî până la valori spre -9 sau -10 grade Celsius", a spus Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), astăzi, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo Elena Mateescu ANM
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close