Antena 3 CNN Meteo Nou record! Cea mai călduroasă luna iulie înregistrată vreodată pe Pământ

Nou record! Cea mai călduroasă luna iulie înregistrată vreodată pe Pământ

Luna iulie 2021 a fost cea mai caldă înregistrată vreodată pe Pământ, arată Agenția Națională Oceanică și Atmosferică din Statele Unite ale Americii.

Nou record! Cea mai călduroasă luna iulie înregistrată vreodată pe Pământ
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Aug 2021   •   18:16

Specialiștii atrag din nou atenția asupra schimbărilor climatice. Temperatura globală la suprafața planetei a fost mai ridicată cu 0,01 grade Celsius, față de precedenta lună iulie, cea mai caldă din istorie, respectiv 2016.

”Vara aceasta este un exemplu clar, valuri de căldură foarte intense și foarte persistente și cu o frecvență mult mai mare”,a spus climatologul Roxana Bojariu, pentru Antena 3.

Ultimul raport al Grupului Interguvernamental pentru Studiul Schimbării Climei a arătat că începând din 1970, avem cea mai rapidă creștere a temperaturii medii globale din ultimii 2.000 de ani.

”Creșterea temperaturii medii globale și recordurile la nivel global sunt simptome în spatele cărora se ascund aceste fenomene extreme. Trebuie să încercăm să limităm această creștere a temperaturii medii globale, prin reducerea de emisii”, a adăugat Roxana Bojariu.

România a avut cea mai lungă perioadă cu val de căldură, 15 zile, după ce s-au depășit recordurile din 2007, 2012 și 2015. Valurile de căldură devin tot mai persistente, ceea ce este o mare problemă, pentru că asta înseamnă un impact asupra sănătății publice.

”Pe fondul creșterii temperaturii medii globale, avem o transformare în întreg sistemul climatic. În emisfera nordică, în zona continentală, temperatura aerului a crescut a crescut cu mult față de media din secolul XX”,a spus Roxana Bojariu.

×
Subiecte în articol: temperatura record schimbari climatice
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close