Antena 3 CNN Meteo Ploi și vijelii în vacanța de Sfânta Maria! Anunțul făcut de Elena Mateescu, director ANM

Ploi și vijelii în vacanța de Sfânta Maria! Anunțul făcut de Elena Mateescu, director ANM

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat în exclusivitate la Antena 3 cum va fi vremea în mini-vacanța de Sfânta Maria.

Ploi și vijelii în vacanța de Sfânta Maria! Anunțul făcut de Elena Mateescu, director ANM
Sursa foto: Getty Images / hepta
de Laura Dinu    |    12 Aug 2022   •   14:47

”Vorbim de o perioadă în care manifestările de instabilitate temporar accentuată vor fi prezente și la acest sfârșit de săptămână și debutul săptămânii următoare, în special în zona montană, în partea de nord, centru, est a țării, dar cu siguranță și pe arii restrânse în restul țării, intensificări ale vântului în special în zona litoralului. 

Așadar, pentru cei care se vor afla la acest sfârșit de săptămână și debutul săptămânii următoare în această mică vacanță, este bine să asculte recomandările autorităților, mai ales atunci când este arborat steagul roșu. 

Nu în ultimul rând vorbim de valori de temperaturi situate la scara întregii țări între 23 până la 31 de grade Celsius, o vreme ușor mai caldă decât normalul termic al acestei perioade. În zona litoralului vor fi valori care pot depăși 26 de grade Celsius, apa mării va avea 23...24 de grade. 

Săptămâna următoare vom avea valori de temperaturi în creștere, astfel încât, după 15, să consemnăm din nou o vreme caniculară în partea de vest, sud-vest, sud a țării, cu valori care pot depăși 36...37 de grade. 

La munte este bine să avem o pelerină de ploaie, însă nu vor fi ploi continue, vor fi ploi pe intervale scurte de timp, însă cu siguranță asta nu ne va împiedica să ne petrecem minivacanța oriunde ne-am afla la sfârșitul acestei săptămâni. Și pe litoral este posibil să avem câteva reprize de ploaie”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3.  

×
Subiecte în articol: ploi Elena Mateescu
Parteneri
Horoscop 27 septembrie 2023. Berbecii vindecă răni din trecut
x close