Antena 3 CNN Meteo Potop de căldură. Ce ne aşteaptă în următoarele zile | Unde lovesc vijeliile

Potop de căldură. Ce ne aşteaptă în următoarele zile | Unde lovesc vijeliile

Valul de aer tropical aduce potopul în România. Ultimele zile din luna iunie se anunţă de foc, iar furtunile mătură majoritatea regiunilor. 

Potop de căldură. Ce ne aşteaptă în următoarele zile | Unde lovesc vijeliile
Sursa foto: Drew Angerer/Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iun 2022   •   09:47

”Este posibil ca România să se confrunte cu primul val de căldură din acest an. 

Primele date la acest moment indică posibilitatea ca începând din data de 20 să vorbim de primele zile cu valori de temperaturi specifice unei zile de caniculă, mai mari de 35 de grade Celsius. 

Avansul de aer tropical va aborda și partea de sud și sud-est a Europei, inclusiv zona țării noastre, astfel încât începând din data de 20, apoi progresiv de la o zi la alta, cel puțin până în jurul datei de 25 iunie, să vorbim despre prezența acestui val de aer foarte cald care să aducă pentru zona de vest, sud, sud-est a țării, valori de peste 35 de grade Celsius și în zona țării noastre. 

Dacă vrem să comparăm cu anul 2021, ultima decadă a lunii iunie 2021 a adus primul cod roșu de caniculă pentru șapte județe din partea de vest și nord vest a țării”, a spus Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), la Antena 3. 

Miercuri, 32 grade Celsius  

Miercuri, 22 iunie, vremea va fi frumoasă, dar şi călduroasă în orele după-amiezii. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat.

Conform meteorologilor, în regiunile sudice vremea va fi caldă, local călduroasă în orele amiezii, în timp ce, în restul zonelor valorile termice se vor situa în continuare în jurul celor normale datei.   

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi averse, ziua pe alocuri în nord-est, iar noaptea local în sud-vest, unde vor fi şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în nord-estul şi estul ţării şi pe alocuri în sud şi în centru.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 25 şi 32 grade Celsius, iar cele minime între 8 şi 20 grade Celsius, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă, iar în orele amiezii - călduroasă. Conform meteorologilor, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat ziua şi slab noaptea.

Temperatura maximă va fi de 31 grade Celsius, iar cea minimă va avea valori cuprinse între 14 şi 16 grade Celsius, uşor mai scăzută în zona preorăşenească.  

Averse şi descărcări electrice  

Joi, 23 iunie, conform ANM, vremea va fi apropiată de normal sub aspect termic şi uşor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcãări electrice local în sud-vest şi izolat în rest.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte şi în est. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 32 grade Celsius, iar cele minime - între 7 şi 19 grade Celsius.

În Capitală, vremea va fi în general frumoasă, iar regimul termic caracterizat de valori comparabile cu cele din intervalul anterior. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 17 grade Celsius, uşor mai scăzută în zona preorăşenească.

×
Subiecte în articol: cald vijelie meteo vreme
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close