Antena 3 CNN Meteo Prăpăd în zonele lovite de furtunile de cod roşu şi cod portocaliu | Autorităţile au emis mesaje RO-Alert

Prăpăd în zonele lovite de furtunile de cod roşu şi cod portocaliu | Autorităţile au emis mesaje RO-Alert

A fost prăpăd în zonele aflate sub avertizarea meteo de cod roşu şi cod portocaliu de ploi torenţiale şi furtuni. În Bihor au fost emise nu mai puţin de trei mesaje RO-Alert. În Caraş-Severin, opt localităţi au fost afectate de fenomenele meteo extreme.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Iun 2023   •   18:15

Avertizarea meteo ANM este valabilă până la ora 21.00, astfel că furtunile vor lovi în continuare, în special, zone din vestul şi nordul ţării.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Semenic" al județului Caraș-Severin a fost solicitat să intervină în municipiul Reșița pentru:

- evacuarea apei din aproximativ 20 de curți de pe 5 străzi din cartierul Câlnic

- decolmatarea a 6 podețe

- evacuarea apei din 2 garaje, din totalul celor 15 afectate pe strada Făgărașului

- evacuarea apei din subsolul unui bloc de locuințe de pe strada Timișorii, unde au fost afectate 10 boxe.

De asemenea, Serviciul pentru Situații de Urgență (SVSU) Bocșa a intervenit pentru evacuarea apei dintr-un beci din orașul Bocșa.

Traficul este perturbat pe calea ferată ruta Timișoara-Reșița, în zona Moniom din municipiul Reșița, din cauza copacilor căzuți și aluviunilor, trenul Regio călători 11105 a avut o întârziere de aproximativ 45 minute. A acționat o echipă de la CFR și o echipă a SVSU Reșița.

Trenul Regio călători 2169 - Caransebeș-Reșița a fost anulat din cauza lipsei tensiunii pe linia Brebu-Reșița, a fost pus la dispoziția călătorilor un autobuz care efectuează transportul acestora.

Mare parte din ţară se află, astăzi, sub atenţionarea unor avertizări meteo ANM de tip cod portocaliu şi cod galben.

"În judeţele Sãlaj, Cluj, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Suceava, Neamţ şi Harghita şi zona de munte a judeţelor Maramureş, Bihor, Alba, Bistriţa-Nãsãud, Mureş şi Bacãu vor fi averse torenţiale. Local cantitãţile de apã vor fi de 30...40 l/mp şi izolat de peste 50 l/mp (în intervale scurte de timp, de pânã la 1 - 3 ore)", se arată în avertizarea meteo ANM.

Citeşte şi: Avertizare meteo ANM de ploi torenţiale cu 40-50 l/mp în intervale scurte. Harta zonelor afectate de fenomene extreme

A altă alertă emisă astăzi de ANM se referă la un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi este valabilă până la ora 23.00.

"În intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova, în cea mai mare parte a Olteniei şi local în Muntenia. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, descãrcãri electrice şi izolat grindinã, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp", se arată în avertizarea meteo de la ANM.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close