Antena 3 CNN Meteo Temperaturi neobișnuite în perioada următoare, în România! Climatolog: ”Este mai puțin obișnuit pentru luna august!”

Temperaturi neobișnuite în perioada următoare, în România! Climatolog: ”Este mai puțin obișnuit pentru luna august!”

Urmează zile cu temperaturi neobișnuite, anunță climatologii: ”Este mai puțin obișnuit ca în luna august să avem instabilități în număr mare”.

de Laura Dinu    |    22 Aug 2023   •   15:16

Roxana Bojariu, șefa departamentului de climatologie din Administrația Națională de Meteorologie a explicat cum va fi vremea în perioada următoare.

”Avem o prelungire a codului de caniculă și ne așteaptă disconfort termic în continuare, însă în același timp sunt și zone și perioade cu instabilități foarte puternice, mai ales că avem de-a face cu această trecere și acest contrast termic între aerul foarte cald și fronturi cu aer mai rece care ajung pe teritoriul țării noastre. Este foarte important să urmărim toate actualizările, inclusiv cele cu anticipare imediată.

Citește și: Cod portocaliu și galben de caniculă. Harta zonelor vizate de avertizarea meteo | România fierbe la aproape 40 de grade

Climatologic vorbind, este mai puțin obișnuit ca în luna august să avem instabilități în număr mare, pentru că luna august, climatologic vorbind, este cea mai liniștită din an statistic, dar statistica este o sinteză pe mai mulți ani, o sinteză abstractă. Deci anul acesta se distinge și prin aceste fenomene extreme.

Citește și: Începutul de toamnă vine cu temperaturi de vară, dar și cu ploi | Prognoza meteo ANM pentru perioada 21 august - 18 septembrie 2023

Continuă în mare parte a Europei să avem această cupolă de căldură, pentru că persistă presiunea ridicată pe mare parte din Europa de Sud și Europa Centrală”, a explicat Roxana Bojariu la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Roxana Bojariu
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close