Antena 3 CNN Meteo Prognoza meteo ANM pentru 12-25 februarie 2024. Vremea se răceşte în toată ţara

Prognoza meteo ANM pentru 12-25 februarie 2024. Vremea se răceşte în toată ţara

ANM a anunţat prognoza meteo pe regiuni pentru următoarele două săptămâni, respectiv perioada 12-25 februarie.

Prognoza meteo ANM pentru 12-25 februarie 2024. Vremea se răceşte în toată ţara
Sursa foto: Getty Images I Phil Walter / Staff
de Milena Niță    |    12 Feb 2024   •   13:40

Vremea se răceşte în toată ţara în următoarele două săptămâni, dar temperaturile vor fi în continuare peste normalul perioadei, mai ales în sud.

Temperaturile în următoarele două săptămâni vor fi cele obișnuite pentru sfârșitul iernii, spun meteorologii.

Temporar vor fi precipitații, potrivit prognozei pe regiuni transmise de meteorologi pentru perioada 12-25 februarie.

Prognoza meteo 12-25 februarie 2024 pentru Banat

Vremea va fi deosebit de caldă în prima zi a intervalului, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 14 grade. Din 13 februarie și până în 25 februarie, cu variații de la o zi la alta, valorile termice diurne se vor menține peste mediile multianuale specifice acestei perioade, mediile acestora urmând a se încadra între 7 și 11 grade. Minimele vor avea o tendință de scădere treptată de la o medie de 7 grade în prima noapte, până la -1 grad în jurul datei de 14 februarie. 

Ulterior acestei date, media estimată pentru temperaturile minime va fi în jurul valorii de 0 grade. Temporar vor fi precipitații în 12 și 13 februarie, iar cu o probabilitate în creștere și după data de 18 februarie.

Prognoza meteo 12-25 februarie 2024 pentru Crișana

Vremea va fi deosebit de caldă în prima zi a intervalului, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 14 grade. Din 13 februarie și până în 25 februarie, cu variații de la o zi la alta, valorile termice diurne se vor menține peste mediile multianuale specifice acestei perioade, mediile acestora urmând a se încadra între 7 și 10 grade. Minimele vor avea o tendință de scădere treptată de la o medie de 7 grade în prima noapte, până la -2 grade în jurul datei de 14 februarie. 

Ulterior acestei date, media estimată pentru temperaturile minime va fi în jurul valorii de 0 grade, cu posibile valori mai ridicate spre finalul intervalului de anticipație. Temporar vor fi precipitații în 12 și 13 februarie, iar cu o probabilitate în creștere și după data de 18 februarie.

Prognoza meteo 12-25 februarie 2024 pentru Transilvania

În prima zi a intervalului, vremea va fi cu mult mai caldă față de normalul termic al perioadei, cu o medie regională a temperaturii maxime de 14 grade. Se va răci din 13 februarie, însă temperaturile maxime estimate se vor situa în continuare ușor peste normalul climatologic, respectiv o medie a acestora, ce va fi cuprinsă între 5 și 8 grade. Primele 2 nopți din interval vor fi calde pentru această dată, cu valori minime pozitive, cuprinse între 2 și 5 grade. 

După 15 februarie, temperaturile minime vor fi preponderent negative, cu o medie regională ce va oscila între -5 și -2 grade. Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 14 februarie, iar pe alocuri se vor acumula cantități de apă însemnate. Precipitații sunt posibile și în a doua săptămână de prognoză, mai ales în jurul datei de 21 februarie.

Prognoza meteo 12-25 februarie 2024 pentru Maramureș

În prima zi a intervalului, vremea va fi cu mult mai caldă față de normalul termic al perioadei, cu o medie regională a temperaturii maxime de 14...15 grade. Se va răci din 13 februarie, însă temperaturile maxime estimate se vor situa în continuare ușor peste normalul climatologic, respectiv o medie a acestora, ce va fi cuprinsă între 5 și 8 grade. Primele 2 nopți din interval vor fi calde și în această regiune, cu valori minime de 4...6 grade. 

După 15 februarie, temperaturile minime vor fi preponderent negative, cu o medie regională ce va oscila între -4 și 0 grade. Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 14 februarie, iar izolat sunt posibile și cantități de apă însemnate. Precipitații sunt posibile și în a doua săptămână de prognoză, mai ales în jurul datelor de 21 și 25 februarie.

Prognoza meteo 12-25 februarie 2024 pentru Moldova

Vremea va intra într-un proces de răcire, astfel după ce în prima zi din interval, la nivelul regiunii vor fi maxime de 15...17 grade, se va ajunge la 2...4 grade în perioada 15 – 17 februarie, valori termice apropiate de mediile multianuale. Din 18 februarie, vor fi mici variații de la o zi la alta, astfel că până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză maximele se vor situa în general între 5 și 7 grade. 

Valorile medii ale minimelor vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în intervalul 12 - 14 februarie și vor fi cuprinse între 2 și 6 grade, apoi vor deveni preponderent negative, cele mai scăzute valori, în jurul a -4 grade, fiind posibile în jurul datei de 17 februarie. Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 16 februarie, iar pe alocuri se pot acumula cantități de apă însemnate. Precipitații sunt posibile și în a doua săptămână de prognoză.

Prognoza meteo 12-25 februarie 2024 pentru Dobrogea

În primele două zile vremea va fi deosebit de caldă pentru luna februarie, cu o medie a temperaturilor maxime de 14...16 grade. Ulterior se va răci treptat și se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 3...5 grade în perioada 16 – 18 februarie. Din 19 februarie, se estimează o creștere a temperaturilor maxime, spre valori medii de 7...8 grade, posibil până spre 10...12 grade la finalul intervalului. 

Evoluția va fi comparabilă și în regimul nocturn al temperaturilor, respectiv o scădere treptată de la 6...7 grade în prima noapte, până la -2...0 grade în perioada 17 – 19 februarie, apoi o creștere ușoară până la 2...4 grade. Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 16 februarie. În restul intervalului probabilitatea de apariție a acestora va fi mai redusă.

Prognoza meteo 12-25 februarie 2024 pentru Muntenia

În prima zi a intervalului, media regională a temperaturilor maxime va fi de 15 grade, valoare cu mult peste normalul climatologic al datei, însă în următoarele zile (până pe 18 februarie), tendința va fi de răcire de la o zi la alta, până la valori de 6...8 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi ușor mai ridicate, spre o medie a valorilor maxime ce ar putea atinge 10...11 grade. 

Evoluția va fi comparabilă și în regimul nocturn al temperaturilor, respectiv o scădere treptată de la 4...5 grade în primele două nopți, până la -3...-1 grad în perioada 17 – 20 februarie, apoi o creștere ușoară până la 1...2 grade. Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 16 februarie. În restul intervalului probabilitatea de apariție a acestora va fi mai redusă.

Prognoza meteo 12-25 februarie 2024 pentru Oltenia

În prima zi a intervalului, media regională a temperaturilor maxime va fi de 14 grade, valoare cu mult peste normalul climatologic al datei, însă în următoarele zile (până pe 18 februarie), tendința va fi de răcire de la o zi la alta, până la valori de 7...8 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi ușor mai ridicate, spre o medie a valorilor maxime ce ar putea atinge 10...11 grade. Primele 2 nopți din interval vor fi calde pentru această dată, cu valori minime pozitive, cuprinse între 3 și 5 grade. 

După 15 februarie, temperaturile minime vor fi preponderent negative, cu o medie regională ce va oscila între -2 și 1 grad. Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 14 februarie, iar izolat în zona de deal se pot acumula cantități de apă însemnate. Precipitații sunt posibile și în a doua săptămână de prognoză.

Prognoza meteo 12-25 februarie 2024 la munte

În prima zi din interval, media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va fi de 4 grade. Din 13 februarie și până în 25 februarie, cu variații de la o zi la alta, valorile termice diurne se vor situa în general între -2 și 2 grade. Minimele vor avea o tendință de scădere treptată de la o medie de 0 grade în prima noapte, până la -8 grade în jurul datei de 15 februarie. Ulterior acestei date, medie estimată pentru temperaturile minime va fi în jurul valorii de -6 grade. 

Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 16 februarie, iar pe alocuri se vor acumula cantități de apă însemnate. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată și în a doua săptămână de prognoză.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close