Antena 3 CNN Meteo Prognoza meteo 14 iunie - 12 iulie 2021. Încă o săptămână rece în plină vară, apoi va fi mai cald decât normalul perioadei

Prognoza meteo 14 iunie - 12 iulie 2021. Încă o săptămână rece în plină vară, apoi va fi mai cald decât normalul perioadei

Vremea va fi rece şi în această săptămână, urmând ca de săptămâna viitoare, temperaturile să crească simţitor.

Prognoza meteo 14 iunie - 12 iulie 2021. Încă o săptămână rece în plină vară, apoi va fi mai cald decât normalul perioadei
Sursa foto: Getty Images
de Milena Niță    |    15 Iun 2021   •   09:33

Din 21 iunie, temperaturile medii vor urca peste cele normale pentru această perioadă şi se vor menţine aşa cel puţin până la jumătatea lunii iulie, arată prognoza publicată marți de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Potrivit prognozei pentru perioada 14 iunie - 12 iulie, în prima săptămână din interval, ploile vor fi excedentare, urmând ca după aceea precipitaţiile să se rărească.

Vreme rece şi ploi, toată săptămâna aceasta

Săptămâna 14.06.2021 – 21.06.2021

Cu excepția regiunilor vestice și nord-vestice, unde temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea estică a țării, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi deficitare.

Săptămâna 21.06.2021 – 28.06.2021

Cu excepția regiunilor sud-estice, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de vest a țării.

În jumătatea vestică a țării cantitățile de precipitații vor fi deficitare, iar în rest vor fi apropiate de cele nomale pentru această perioadă.

Vara se simte din ultima decadă a lunii iunie

Săptămâna 28.06.2021 – 05.07.2021

Exceptând regiunile sud-estice, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, mai ales în extremitatea de vest a țării, unde abaterea față de mediile săptămânale va fi mai accentuată.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în jumătatea vestică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 05.07.2021 – 12.07.2021

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile vestice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

×
Subiecte în articol: meteo
Parteneri
Lista centrelor unde se strâng ajutoare pentru Turcia
x close