Prognoză meteo pentru 1 şi 8 Martie. Meteorologii anunță de când se va încălzi vremea

de Georgiana Adam    |    16 Feb 2021   •   09:49
Prognoză meteo pentru 1 şi 8 Martie. Meteorologii anunță de când se va încălzi vremea Pixabay

Meteorologii anunță o încălzire a vremii de Mărţişor, apoi o scăderii a temperaturii. Abia după data de 8 martie, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă.

În ce priveşte precipitaţiile, acestea vor fi deficitare în cea mai mare parte, în următoarea lună, după cum se arată în prognoza meteo realizată de ANM pentru următoarele patru săptămâni.

Iată prognoza meteo actualizată marţi de Administraţia Naţională de Meterologie pentru perioada 15 februarie - 15 martie.

Săptămâna 15 – 22 februarie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în jumătatea estică a țării, dar mai ales extremitatea de nord-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. 

Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

Vreme caldă de Mărţişor

Săptămâna 22 februarie – 1 martie

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în sud-vest.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în zonele montane din vestul teritoriului.

Săptămâna 1 – 8 martie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

După 8 martie, vremea reintră în normalul perioadei

Săptămâna 8 – 15 martie

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close