Antena 3 CNN Meteo Frigul revine în România! Prognoza meteo pentru perioada 19 februarie - 3 martie 2024

Frigul revine în România! Prognoza meteo pentru perioada 19 februarie - 3 martie 2024

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 19 februarie - 3 martie 2024.

Frigul revine în România! Prognoza meteo pentru perioada 19 februarie - 3 martie 2024
Sursa foto: Kypros / Getty Images
de Laura Dinu    |    19 Feb 2024   •   13:49

Vremea se va încălzi până la finalul acestei săptămâni, urmând ca, de săptămâna viitoare, să intre într-un proces de răcire, potrivit prognozei pe două săptămâni, publicate luni de ANM.

Prognoza meteo pentru Banat

În primele zile media temperaturilor maxime se va situa între 10 și 12 grade, iar a minimelor între 0 și 4 grade. Între 23 și 26 februarie vremea va deveni extrem de caldă pentru acea perioadă, cu o medie a maximelor termice de 15...17 grade și a minimelor de 4...7 grade. În zilele care vor urma, regimul termic va fi în general în scădere, iar temperaturile vor reveni la valori asemănătoare celor de la începutul intervalului de prognoză. Temporar va ploua, pe alocuri slab cantitativ până spre sfârșitul primei săptămâni, apoi pe arii mai exinse, iar în unele intervale de timp moderat cantitativ.

Prognoza meteo pentru Crișana

În primele patru zile media temperaturilor maxime se va situa între 8 și 11 grade, iar a minimelor între 0 și 4 grade. Între 23 și 26 februarie vremea va deveni extrem de caldă pentru acea perioadă, cu o medie a maximelor termice de 15...17 grade și a minimelor de 5...8 grade. În zilele care vor urma, regimul termic va fi în scădere, iar în medie maximele termice vor fi de 10...13 grade, iar minimele de 1...4 gade. Temporar va ploua aproape în fiecare zi, slab în prima săptămână, apoi vor fi și perioade în care ploile vor fi moderate cantitativ.

Prognoza meteo pentru Transilvania

Până în data de 22 februarie, media temperaturilor maxime se va încadra între 6 și 11 grade, iar a minimelor între -2 și 2 grade. În următoarele patru zile vremea va fi mult mai caldă, temperaturile urmând să atingă în medie 13...16 maximele și 2...5 grade minimele. În zilele care vor urma se va răci treptat, astfel că până la finalul intervalului de prognoză media maximelor termice va fi de 9...12 grade, iar a minimelor în apropierea pragului de îngheț. Până spre finalul primei săptămâni, trecător va ploua local și slab, apoi probabilitatea ca frecvența și intensitatea ploilor să crească va fi ridicată.

Prognoza meteo pentru Maramureș

În primele patru zile media temperaturilor maxime se va situa între 7 și 10 grade, iar a minimelor între 0 și 3 grade. Între 23 și 26 februarie vremea va deveni extrem de caldă pentru acea perioadă, cu o medie a maximelor termice de 13...17 grade și a minimelor de 3...6 grade. În zilele care vor urma, vremea se va răci, iar în medie, maximele termice vor scădea până spre 10 grade, iar minimele spre 1 grad. Temporar va ploua aproape în fiecare zi. În special în cea de a doua săptămână vor fi și intervale cu ploi moderate cantitativ.

Prognoza meteo pentru Moldova

În prima săptămână vremea va fi în încălzire, de la o medie a temperaturilor maxime de 6 grade și a minimelor de -2 gade în prima zi, până în jurul a 17 grade maximele și 5...7 grade minimele în ultimele. În cea de a doua săptămână se va răcori, astfel că temperaturile vor ajunge să se situeze, în medie, spre finalul intervalului de prognoză, între 10 și 13 grade maximele și între 1 și 4 grade minimele. Până în data de 25 februarie, pe arii restrânse și trecător va ploua slab, apoi frecvența și aria pe care vor apărea ploile va crește.

Prognoza meteo pentru Dobrogea

Tendința vremii, în prima săptămână, va fi de încălzire, de la o medie a temperaturilor maxime de 6 grade și a minimelor de 2 gade, în prima zi, până la 15...16 grade maximele și 6...8 grade minimele în ultimele. În cea de a doua săptămână valorile termice vor scădea ușor și treptat, astfel că vor ajunge să se situeze, în medie, spre finalul intervalului de prognoză, între 9 și 13 grade cele maxime și între 4 și 6 grade cele minime. Până în data de 26 februarie probabilitatea de ploaie va fi redusă, apoi va crește, ploi fiind posibile aproape zilnic.

Prognoza meteo pentru Muntenia

În prima săptămână vremea va fi în încălzire, de la o medie a temperaturilor maxime de 8 grade și a minimelor de 1 grad în prima zi, până la 18...19 grade maximele și 4...6 grade minimele în ultimele. În cea de a doua săptămână se va răcori treptat, astfel că temperaturile vor ajunge să se situeze, în medie, spre finalul intervalului de prognoză, între 12 și 16 grade maximele și între 2 și 4 grade minimele. Până în data de 25 februarie, izolat va ploua slab, apoi frecvența și aria pe care vor apărea ploile va crește.

Prognoza meteo pentru Oltenia

Până la începutul celei de a doua săptămâni, trendul general al vremii va fi de încălzire, de la o medie a maximelor termice, în prima zi, de 8 grade și a minimelor de 1...2 grade, până la 15...17 grade în cazul maximelor și până la 4...6 grade a minimelor, la final. Din 27 februarie valorile termice vor fi în scădere, iar în ultimele zile ale intervalului de prognoză, media maximelor va ajunge să se situeze în jurul a 13 grade, iar a minimelor va fi de 2...3 grade. Până în data de 25 februarie probabilitatea de ploaie va fi redusă, apoi va crește, ploi fiind posibile aproape zilnic.

Prognoza meteo pentru la munte

În primele trei zile, media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar a minimelor va fi de -7...-4 grade. În următoarele două zile valorile termice vor crește cu aproximativ 6 grade, apoi, până în jurul datei de 26 februarie, nu vor mai avea variații semnificative. În zilele care vor urma se va răci, media maximelor va tinde spre 1...2 grade, iar a minimelor spre -5...-4 grade. Temporar vor fi precipitații în fiecare zi, local și în general slabe în prima săptămână, apoi pe arii mai extinse și posibil moderate cantitativ.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close