Antena 3 Meteo Prognoza meteo 26 aprilie - 24 mai 2021. Vreme prea rece pentru mijlocul primăverii

Prognoza meteo 26 aprilie - 24 mai 2021. Vreme prea rece pentru mijlocul primăverii

de Milena Niță    |    23 Apr 2021   •   09:35
Prognoza meteo 26 aprilie - 24 mai 2021. Vreme prea rece pentru mijlocul primăverii Hepta

Următoarele două săptămâni vor fi mai reci decât ar fi normal în această perioadă, urmând ca tocmai din 10 mai, vremea să se mai încălzească, arată prognoza ANM emisă vineri pentru următoarea lună.

În ce priveşte precipitaţiile, acestea vor fi excedentare în următoarele două săptămâni, iar în perioada 10 - 24 mai, ele vor intra în normal.

Iată, mai jos, prognoza meteo pentru perioada 26 aprilie - 24 mai, emisă, vineri, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

26 aprilie - 2 mai

Vreme rece şi ploioasă de Paşte

Vremea va fi răcoroasă în Maramureş, Transilvania, nordul Moldovei şi zonele de munte. Mai bine din punct de vedere termic va fi în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei.

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vor fi ploi pe arii extinse în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania. Astfel, regimul pluviometric va fi local excedentar în sud-vest, vest, nord- vest și local în centru, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 3 - 10 mai

Vremea se va menţine mai caldă în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei. Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în extremitatea de nord a țării, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Precipitaţiile vor fi prezente în Banat, Crişana, Transilvania. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Abia din 10 mai, temperaturile mai cresc

Săptămâna 10 - 17 mai

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel specific acestui interval, dar cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 17 - 24 mai

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, dar posibil local ușor mai coborâte.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close