Antena 3 CNN Meteo Prognoza meteo, 9 octombrie. Ninsori la munte. Cod galben de vânt pe litoral

Prognoza meteo, 9 octombrie. Ninsori la munte. Cod galben de vânt pe litoral

Prognoza meteo, 9 octombrie. Ploi, vânt și vreme rece în toată țara. Vor mai fi ploi și în regiunile sudice, dar pe arii mai restrânse, mai ales în prima parte a zilei. Cod galben de vânt pe litoral, porturile de la Marea Neagră sunt închise.

Prognoza meteo, 9 octombrie. Ninsori la munte. Cod galben de vânt pe litoral
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Oct 2021   •   10:08

A venit iarna la munte. Meteorologii au anunțat ninsori la mai mult de 1500 de m altitudine. A nins toată noaptea la Râncă. Și va continuă să ningă, spun meteorologii.

Vorbim despre precipitații în majoritatea zonelor țării, sub formă de ploaie.

Conform prognozei, ninge la Predeal dar și în Sinaia, la cota 1500. Ninsorile vor mai fi prezente pe parcursul zilei de astăzi, însoțite și de rafale de vânt.

Deocamdată vremea rămâne destul de rece, cu - 3 grade la Târgul Lăpuș, în Maramureș, acolo este cel mai frig. Cea mai ridicată temperatura se înregistrează în zona de Delta, Sf. Gheorghe și Sulina, 13 grade.

Maxime între 7 și 15 grade, cu o temperatura de cel mult 11 grade în București. Va continuă să plouă în jumătatea de sud a țării.

Cod galben de vânt pe litoral. Porturile de la Marea Neagră sunt închise

Meteorologii au emis sâmbătă dimineața o avertizare Cod galben de vânt puternic pe litoral. Porturile de la Marea Neagră sunt închise.

Potrivit ANM, sunt vizate de Codul galben zonele de litoral din județele Constanța și Tulcea.

În aceste zone se vor semnala intensificări temporare ale vântului, cu rafale ce vor atinge 55-65 km/h. Avertizarea este în vigoare sâmbătă până la ora 10.00.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că toate manevrele din porturile de la Marea Neagră sunt oprite din cauza vântului puternic.

Potrivit polițiștilor, sâmbătă dimineața plouă pe principalele artere rutiere, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București - Ploiești, dar și DN 1 Ploiești – Brașov și DN7 Pitești-Sibiu, astfel că se circulă în condițiile unui carosabil umed, cu valori reduse de trafic, nefiind afectată vizibilitatea în trafic.

De asemenea, începând de vineri, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, pentru siguranța participanților la trafic, a fost închisă circulația pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C (Transalpina), pe tronsonul kilometric 34+800 metri - 59+800 metri, între localitățile Rânca (județul Gorj) și Obârșia Lotrului (județul Vâlcea).

×
Subiecte în articol: prognoza meteo ploi vant vreme rece nins
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close