Antena 3 CNN Meteo Elena Mateescu, directorul ANM, anunță prognoza meteo actualizată în România! Ploile revin în țara noastră

Elena Mateescu, directorul ANM, anunță prognoza meteo actualizată în România! Ploile revin în țara noastră

Prognoza meteo ANM actualizată. Vin din nou zile ploioase, a arătat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mar 2024   •   14:45

Avem un sfârșit de săptămână mai cald decât în mod obișnuit, dar săptămâna viitoare va debuta cu o vreme în răcire, cu ploi în majoritatea regiunilor țării şi cu precipitații predominant sub formă de ninsoare la cote mai înalte, peste 1.500 de metri.

Vom avea și intensificări ale vântului, cu viteze la rafală mai mari de 60-70km/h.

"Până atunci însă, astăzi și mâine, o vreme mai caldă, pentru că deja în partea de vest a țării consemnăm valori, în majoritatea stațiilor meteorologice, de 15 grade Celsius, în timp ce în sud-sud-est 13 grade, inclusiv în Capitală.

Mâine același ecart al valorilor de temperaturi, 10-17 grade, inclusiv în Capitală ne așteptăm la o maximă de 16 - 18 grade Celsius", a spus Elena Mateescu, director ANM, sâmbătă, la Antena 3 CNN.

Elena Mateescu, director ANM: Vremea se va răci semnificativ!

"Vremea se va răci semnificativ. Vom vorbi de temperaturi între 5 până la cel mult 13 grade la început, în special în jumătatea nordică a țării, acolo unde primele zile din săptămâna viitoare nu vor mai fi caracterizate de valori care să depășească la nivelul maximelor 7- 8°, în timp ce în sud doar 10-11°.

Posibil doar în extremitatea de sud-vest 13 - 14 grade", a mai spus directorul ANM.

Potrivit Elenei Mateescu, de la mijlocul săptămânii viitoare și weekendul viitor este posibil, din nou, să vorbim de valori care să depășească 20 de grade Celsius.

"Așadar, ultima decadă a lunii martie cu o vreme capricioasă, pentru că încă de la debutul lunii și iată și până în prezent și posibil și până la sfârșitul lunii, vorbim de alternanțe de vreme foarte călduroasă urmate și de vreme în care temperaturile sunt mai coborâte", a încheiat ea.

Prognoza meteo pentru săptămâna 18.03.2024 – 25.03.2024

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile estice, sudice și sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 25.03.2024 – 01.04.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, cu un ușor deficit la munte și în nord-estul țării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 01.04.2024 – 08.04.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo pentru săptămâna 08.04.2024 – 15.04.2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close