Antena 3 CNN Meteo Vremea se răcește brusc în România! Temperaturile scad puternic de la o zi la alta | Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Vremea se răcește brusc în România! Temperaturile scad puternic de la o zi la alta | Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Specialiștii Agenției Naționale de Meteorologie au emis prognoza valabilă pentru următoarele două săptămâni.

Vremea se răcește brusc în România! Temperaturile scad puternic de la o zi la alta | Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Sursa foto: Getty Images / Jose Pouwels
de Laura Dinu    |    04 Mar 2024   •   12:50

Primele două zile vor fi calde, apoi vremea se răcește brusc. Probabilitatea de precipitații e mare în zilele de 6, 7 și 8 martie și după 11 martie.

Prognoza meteo pentru Banat

În primele două zile din interval vremea va fi deosebit de caldă, cu medii ale valorilor diurne în jurul a 17 grade și ale celor nocturne de 5...6 grade. Ulterior, valorile termice vor fi în scădere până în jurul datei de 8 martie, când se vor înregistra medii ale maximelor de 11 grade și ale minimelor de 1...2 grade. În restul intervalului vor mai fi variații termice, dar în general tendința va fi de creștere a valorilor de temperatură și se vor înregistra medii diurne de 13...16 grade și nocturne de 3...5 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 6, 7 și 8 martie și după data de 11 martie.

Prognoza meteo pentru Crișana

La începutul intervalului vremea va fi deosebit de caldă, cu medii ale valorilor diurne de 18 grade și ale celor nocturne în jurul a 4 grade. În perioada 5-8 martie, valorile termice vor fi în scădere și se vor înregistra medii ale maximelor de 10...11 grade și ale minimelor în jurul a 1 grad. În restul intervalului vor mai fi alternanțe termice, dar în general tendința va fi de creștere a valorilor de temperatură și se vor înregistra medii diurne de 12...15 grade și nocturne de 3...5 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 6, 7 și 8 martie și după data de 11 martie.

Prognoza meteo pentru Transilvania

În primele două zile din interval vremea va fi cu mult mai caldă decât normalul perioadei, cu medii ale valorilor diurne de 15...16 grade și ale celor nocturne în jurul a 2 grade. Ulterior, valorile termice vor fi în scădere și vor ajunge la medii ale maximelor de 9...10 grade și ale minimelor în jurul a -3 grade. În restul intervalului vor mai fi variații termice, dar în general tendința va fi de creștere a valorilor de temperatură și se vor înregistra medii diurne de 10...14 grade și nocturne de 0...2 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 6 și 7 martie și începând cu
data de 11 martie, până spre sfârșitul intervalului.

Prognoza meteo pentru Maramureș

În primele două zile din interval vremea va fi deosebit de caldă, cu medii ale valorilor diurne de 16...17 grade și ale celor nocturne în jurul a 3 grade. Ulterior, valorile termice vor fi în scădere și se vor înregistra medii ale maximelor de 11 grade și ale minimelor în jurul a -1 grad. În restul intervalului vor mai fi alternanțe termice, dar în general tendința va fi de creștere a valorilor de temperatură și se vor înregistra medii diurne de 11...13 grade și nocturne de 1...3 grade. Vor fi condiții pentru precipitații în prima săptămână, dar probabilitatea va fi în creștere în a doua jumătate din interval.

Prognoza meteo pentru Moldova

Până în data de 7 martie valorile termice vor fi în scădere de la medii ale maximelor de 12 grade până spre 6 grade, iar ale minimelor de la 2...3 grade până la -4 grade. Ulterior, până la începutul celei de-a doua săptămâni, vremea se va încălzi, iar mediile valorilor diurne vor ajunge la 12...13 grade și ale celor nocturne la 2...3 grade. În restul intervalului vor mai fi alternanțe termice ușoare, dar în medie, maximele vor fi de 10...13 grade, iar minimele de 1...3 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în a doua săptămână din interval. 

Prognoza meteo pentru Dobrogea

Până la mijlocul primei săptămâni valorile termice vor fi în scădere de la medii ale maximelor de 11 grade până spre 5...6 grade, iar ale minimelor de la 2...4 grade până la -2 grade. Până în data de 12 martie vremea se va încălzi, iar mediile valorilor diurne vor ajunge la 14 grade și ale celor nocturne la 5...6 grade. În restul intervalului, vor mai fi variații termice ușoare, dar în medie, maximele vor fi de 10...13 grade, iar minimele în jurul a 4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în a doua săptămână din interval. 

Prognoza meteo pentru Muntenia

Până spre finalul primei săptămâni valorile termice vor fi în scădere de la medii ale maximelor de 15 grade până spre 8 grade, iar ale minimelor de la 3...4 grade până la -3 grade. Ulterior, până la începutul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului va fi în creștere, iar mediile valorilor diurne vor ajunge la 16 grade și ale celor nocturne spre 4 grade. În restul intervalului, vor mai fi alternanțe termice ușoare, dar în medie, maximele vor fi de 13...16 grade, iar minimele de 2...3 grade. Vor fi condiții pentru precipitații în prima săptămână, mai ales în zilele de 6 și 7 martie, dar probabilitatea va fi în creștere în a doua jumătate a intervalului.

Prognoza meteo pentru Oltenia

Până în jurul datei de 7 martie, valorile termice vor fi în scădere de la medii ale maximelor de 15 grade, până spre 8 grade, iar ale minimelor de la 3...5 grade, până la -1...0 grade. Ulterior, până la începutul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului va fi în creștere, iar mediile valorilor diurne vor ajunge din nou la 15 grade și ale celor nocturne spre 4 grade. În restul intervalului vor mai fi alternanțe termice ușoare, dar în medie, maximele vor fi de 12...14 grade, iar minimele în jurul a 3 grade. Vor fi condiții pentru precipitații în prima săptămână, mai ales în zilele de 6 și 7 martie, dar probabilitatea va fi în creștere în a doua jumătate a intervalului. 

Prognoza meteo pentru la munte

În primele două zile din interval, vremea va fi cu mult mai caldă decât normalul perioadei, cu medii ale valorilor diurne de 5...6 grade și ale celor nocturne în jurul a -1 grad. Ulterior, valorile termice vor fi în scădere și vor ajunge la medii ale maximelor de 0 grade și ale minimelor în jurul a -6 grade. În restul intervalului vor mai fi variații termice, dar în general tendința va fi de creștere a valorilor de temperatură și se vor înregistra medii diurne de 2...4 grade și nocturne de -4...-1 grad. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 6 și 7 martie și începând cu data de 11 martie, până spre sfârșitul intervalului.

×
Subiecte în articol: prognoză meteo ANM vremea
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close