Antena 3 CNN Meteo Prognoza meteo ANM actualizată. Mai multe anotimpuri simultan: Peste 20 de grade, ploi, vânt puternic

Prognoza meteo ANM actualizată. Mai multe anotimpuri simultan: Peste 20 de grade, ploi, vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut un anunț important! Specialiștii au actualizat prognoza meteo. Mai multe anotimpuri simultan: Peste 20 de grade, ploi şi vânt puternic.

Prognoza meteo ANM actualizată. Mai multe anotimpuri simultan: Peste 20 de grade, ploi, vânt puternic
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Feb 2024   •   11:03

Vreme bună în cea mai mare parte a țării, pentru că pe alocuri vor fi și precipitații după-amiază. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 21 de grade.

În sudul țării, ca și ieri, (vineri, 23 februarie - n.red.) se vor înregistra cele mai ridicate valori termice. În vest apar azi precipitațiile.

Vor fi ploi rapide, cu cantități mari de apă, anunță meteorologii. Ploile vor fi însoțite și de intensificări de vânt în Banat, Crișana, în zona montană, dar și prin zona Transilvaniei. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Valorile de temperatură nu vor avea variații semnificative în următoarele zile. 

Maximele se vor încadra până marți între 9 și cel mult 18 grade Celsius. 

În zonele montane, la mai mult de 1.800 de metri altitudine, este posibil să și ningă.

A fost cea mai calduroasă dimineață de 24 februarie din istorie pentru Crișana, Banat, Maramureș, vestul și sud-vestul Transilvaniei.

48 de stații meteo ANM au înregistrat recorduri termice zilnice, iar 10 stații au înregistrat recorduri lunare. 

Sâmbătă, 24 februarie 2024, vremea rămâne extrem de caldă pentru această dată iar temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 şi 21 de grade.

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, se arată şi în prognoza pentru următoarele patru săptămâni, publicată de Administrația Națională de Meteorologie.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 26.02.2024 – 04.03.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nord-estice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-vestice, dar și deficitar în cele nordice, centrale și estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 04.03.2024 – 11.03.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele nordice, vestice și centrale.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în nordul Carpaților Orientali și în Munții Banatului.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 11.03.2024 – 18.03.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acestă perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 18.03.2024 – 25.03.2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile vestice.

×
Subiecte în articol: prognoza prognoză meteo ANM ANM
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close