Antena 3 CNN Meteo Prognoză meteo București. Vreme deosebit de rece în Capitală, cu temperaturi de -8 grade

Prognoză meteo București. Vreme deosebit de rece în Capitală, cu temperaturi de -8 grade

Meteorologii ANM au emis prognoza specială pentru Bucureşti. Vremea va fi extrem de rece cu maxime de -2 grade şi valori minime încadrate între -6 şi -8 grade Celsius.

Prognoză meteo București. Vreme deosebit de rece în Capitală, cu temperaturi de -8 grade
Sursa foto: Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    10 Mar 2021   •   12:50

Temporar vor fi precipitaţii însemnate cantitativ, în jurul a 15l/mp, predominant sub formă de ninsoare. În cursul zilelor de miercuri şi joi se va depune strat de zăpadă cu grosimi medii de 8 până la 10 centrimetri.

În intervalul 10.03 ora 10.00 - 11.03 ora 08.00 vântul va sufla slab, până la moderat. Se vor semnala intensificări cu rafale de până la 40 - 50 km, iar astfel se va accentua senzaţia de frig.

Potrivit meteorologilor ANM, temperatura aerului se va menţine la valori de 0...1 grad în mare parte a intervalului, iar în dimineața zilei de joi (11 martie) va scădea spre -3...-2 grade.

Vremea se va menţine deosebit de rece şi pe parcursul zilei de joi (11 martie) şi în special în cursul nopţii de joi spre vineri (11/12 martie), când temperatura minimă va fi de -8...-6 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

Totodată, Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că informările meteo în vigoare vor fi actualizate, în funcţie de evoluţia şi intensificările fenomenelot anunţate.

Cod galben de ninsoare în 11 judeţe

ANM a emis un cod galben de ninsoare, valabil pentru 11 judeţe din ţară. În sudul și sud-estul țării temporar vor fi precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare. Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local în centru și nord-est. Izolat se va forma polei sau ghețuș.

Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45...55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig.

×
Subiecte în articol: meteo București vreme
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close