Antena 3 CNN Meteo Cum va fi vremea în ianuarie și februarie. ”Niciun meteorolog nu va spune că s-a încheiat iarna”

Cum va fi vremea în ianuarie și februarie. ”Niciun meteorolog nu va spune că s-a încheiat iarna”

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în următoarele două luni.

Cum va fi vremea în ianuarie și februarie. ”Niciun meteorolog nu va spune că s-a încheiat iarna”
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    12 Ian 2023   •   14:43

Potrivit ANM, temperaturile din lunile ianuarie și februarie se vor menține peste limita obișnuită pentru această perioadă. Cu toate acestea, prezența unor zile cu ger și ninsori nu este exclusă, spune meteorologul Gabriela Băncilă.   

„Aș privi cu atenție la ceea ce urmează. Niciun meteorolog nu va spune că s-a încheiat iarna sau că estimările care s-au făcut în toamnă s-au îndeplinit în totalitate. Să ne amintim despre ceea ce s-a întâmplat în 2012, când până pe 23-24 ianuarie a fost o iarnă blândă. Au venit 3 viscole la interval de 3 săptămâni, care au dus la formarea unor troiene de zăpadă de 5 metri”, explică meteorologul.  

„Pentru ianuarie și februarie 2023, estimările mențin semnalul de vreme mai caldă. Dar sunt estimări ale temperaturilor medii lunare și la cantitățile medii de precipitații, ceea ce nu exclude posibilitatea ca 2-5 zile din această perioadă să vină cu o vreme mult mai rece sau cu precipitații abundente sub formă de ninsoare”, a mai spus Gabriela Băncilă, potrivit Digi24.ro.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close