Antena 3 CNN Meteo Prognoza specială pentru iarna şi anul 2023. Directoarea ANM, anunţ în exclusivitate

Prognoza specială pentru iarna şi anul 2023. Directoarea ANM, anunţ în exclusivitate

Elena Mateescu, directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie a vorbit în direct la Antena 3 CNN despre prognoza meteo din această iarnă și din anul 2023.

Prognoza specială pentru iarna şi anul 2023. Directoarea ANM, anunţ în exclusivitate
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Marian Ilie
de Ioana Mircea    |    18 Noi 2022   •   23:15

Actualizarea estimărilor meteorologice făcută astăzi de Administrația Națională de Meteorologie merge până în jurul datei de 19 decembrie pentru că aceasta dispune de informații pentru intervalul 21 noiembrie - 19 decembrie, însă există estimări și pentru anul 2023.

Se pare că în săptămâna 28 noiembrie-5 decembrie din punct de vedere termic, ar trebui să ne așteptăm la o săptămână mai caldă decât în mod obișnuit în toată țara. Această prognoză rămâne și pentru următoarea săptămână,5-12 decembrie, cel puțin arată informațiile la acest moment.

"Va fi foarte important ceea ce se întâmplă în această săptămână 21-28 noiembrie pentru că, așa cum arată informațiile din punct de vedere agrometeorologic la acest moment pentru noul an agricol 2022-2023, care a început la 1 septembrie, observăm că încă în partea de Sud-Est a țării, seceta extremă, puternică și moderată, este prezentă", a afirmat Elena Mateescu.

Deja pentru zona de sud-est, începând chiar de duminică valorile de temperaturi depășesc 20 de grade. Din păcate, consecințele sunt dramatice.

"Dacă ne uităm la progresia statistică, ultimii ani au fost din ce în ce mai săraci în precipitații. Temperatura a crescut de la an la an.

Pe baza acestor modele, anul 2023 nu va putea face excepție. Este posibil să se alăture seriei anilor celor mai călduroși", a explicat meteorologul.

×
Subiecte în articol: meteo
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close