Antena 3 CNN Meteo Prognoza meteo specială pentru Crăciun și Revelion. Meteorolog: ”Vom traversa cel mai important episod!”

Prognoza meteo specială pentru Crăciun și Revelion. Meteorolog: ”Vom traversa cel mai important episod!”

Florinela Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat cum va fi vremea de Crăciun și Revelion.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Dec 2023   •   14:01

”În ansamblul perioadei care urmează până la sfârșitul acestui an așteptăm ca vremea să aibă variații de trei-patru zile, dar, per ansamblu, din punct de vedere termic, l-am putea situa peste normalul termic al lunii decembrie. 

De cealaltă parte, din punct de vedere al precipitațiilor, s-ar putea ca episodul cel mai important să fie cel pe care îl vom traversa pe parcursul nopții care urmează și mâine.  

O să fac o mică paranteză aici și voi spune că ne așteptăm să plouă, pe fondul încălzirii pe care o avem de astăzi, pe partea de vest și de nord-vest a teritoriului. Va fi un cod galben în vigoare din această noapte, de la ora 2:00, până mâine dimineață la ora 10:00. Ploaia aceasta va fi și în zona montană și va contribui la topirea rapidă a stratului de zăpadă”, a explicat Florinela Georgescu la Antena 3 CNN. 

”Pentru perioada următoare, până la Crăciun și chiar și după, mai sunt de așteptat episoade de scurtă durată în care la munte va ninge. Însă aș aprecia ca puțin probabil ca stratul care se va depune să fie unul foarte consistent. 

Pe de altă parte, după încălzirea din aceste zile urmează o răcire spre sfârșitul acestei săptămâni și în continuarea acestui episod de scurtă răcire temperaturile ar urma să se situeze ușor peste normalul perioadei în intervalul din preajma Crăciunului și până spre Anul Nou. 

Nu excludem niciodată posibilitatea ca, pe intervale scurte, vremea să fie mai severă, dar, deocamdată, până la Crăciun și puțin după, în condițiile în care ne așteptăm ca presiunea atmosferică să fie relativ ridicată, înseamnă că precipitațiile sunt mai puțin încurajate și am putea avea un aspect al vremii destul de bun”, a mai spun meteorologul. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 11 - 18 decembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord- vestice, centrale, precum și în extremitatea de sud a țării, dar și local deficitare în regiunile estice și în zona Carpaților de Curbură, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 19 - 25 decembrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-vestul teritoriului.

Prognoza meteo pentru săptămâna 25 decembrie - 1 ianuarie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile nord-estice. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile nord-vestice și cu o tendință ușor deficitară în regiunile extracarpatice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 1 - 8 ianuarie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiune vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo Crăciun revelion
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close