Antena 3 CNN Meteo Prognoza meteo actualizată. Unde va ninge și unde va ploua | Elena Mateescu: ”Acolo ninsorile vor fi predominante”

Prognoza meteo actualizată. Unde va ninge și unde va ploua | Elena Mateescu: ”Acolo ninsorile vor fi predominante”

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat care este prognoza meteo actualizată pentru săptămâna viitoare, unde va ninge și unde va ploua.

de Andreea Ştefan    |    07 Ian 2023   •   14:55

”În zona montană și mai ales în zona montană înaltă, la altitudini mai mari de 1.400-1.500 de metri, precipitațiile sunt predominant sub formă de ninsoare. Se va depune strat de zăpadă.

Acestea sunt asociate și cu intensificări ale vântului, care pot depăși la rafală 70-90 de kilometri pe oră, în timp ce în restul țării, în zonele joase de relief, mai ales, vorbim de temperaturi ce caracterizează o vreme mai caldă decât în mod obișnuit și acest lucru va fi de interes, așa cum arată și actualizările, până în jurul datei de 6 februarie, dar mai ales pentru luna ianuarie, cea mai rece lună a anului în țara noastră, vor caracteriza o vreme mai caldă.

Maximele se vor situa în următoarea săptămână în general, între 3 până la 14 grade chiar și minimele vor fi, în zonele extracarpatice, ușor pozitive.

Doar în zonele depresionare vor fi minime de până la -3... -4 grade, iar în zona montană înaltă valori mai coborî sub -10 grade, acolo unde în următoarea perioadă ninsorile vor fi predominante.

În restul țării, precipitații mai ales sub formă de ploaie și vorbim și de cantități care în partea de sud-vest, vest, nord-vest a țării, la nivel local, vor depăși 15-20 de litri pe metru pătrat”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu meteo
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close