Antena 3 CNN Meteo Prognoza meteo pentru vara lui 2022. Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă cum va fi vremea în următoarele luni

Prognoza meteo pentru vara lui 2022. Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă cum va fi vremea în următoarele luni

Directorul ANM, Elena Mateescu, a prezentat în premieră la Sinteza Zilei prognoza meteo pentru această vară şi când ar fi cel mai potrivit să ne luăm concediu. "Va fi o vară a extremelor" a avertizat meteorologul.

Prognoza meteo pentru vara lui 2022. Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă cum va fi vremea în următoarele luni
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mai 2022   •   22:17

Prima lună de vară va debuta cu o vreme deosebit de caldă, ne apropiem bună parte din ţară, de pragul unei zile de caniculă, 34-35 de grade.

Trebuie să luăm în considerare că iunie este cea mai instabilă lună a anului şi a verii în România. Din această perspectivă este posibil să înregistrăm o  probabilitate foarte ridicată de a avea fenomene de instabilitate atmosferică accentuate, presărate în anumite zile şi cu valori care pot depăşi pragul de caniculă.

"Să ne amintim că vara lui 2021 a adus primul cod roşu de caniculă în partea de vest a ţării, iar pe 24 iunie, am avut 39 de grade la Timişoara - un record pentru ultima decadă a acestei luni"., a spus Elena Mateescu.

Este posibil să înregistrăm alternanţe de perioade foarte călduroase, cu valori care vor depăşi frecvent 35 de grade Celsius, cu zile de instabilitate atmosferică. În aceste zile, mai ales pe parcursul după amiezelor şi al nopţilor, este posibil să avem furtuni puternice.

×
Subiecte în articol: ANM prognoza meteo vara 2022
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close