Antena 3 CNN Meteo Prognoza meteo | Vreme schimbătoare. Vin furtuni puternice, de când se încălzeşte

Prognoza meteo | Vreme schimbătoare. Vin furtuni puternice, de când se încălzeşte

Prognoza meteo de început de săptămână nu arată așa cum ne așteptam. Deşi temperaturile cresc uşor la începutul săptămânii, nu scăpăm de ploi.

Prognoza meteo | Vreme schimbătoare. Vin furtuni puternice, de când se încălzeşte
Sursa foto: Oli Scarff/Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Mai 2022   •   09:49

Meteorologii anunţă că instabilitatea atmosferică va cuprinde treptat tot mai multe regiuni. Se aşteaptă furtuni puternice şi căderi de grindină.

Luni, 2 mai, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în ţară, vremea se va menţine în general frumoasă.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe arii restrânse ploi de scurtă durată, după-amiaza şi seara în zonele de munte şi în nord-vestul teritoriului, iar noaptea în extremitatea de sud-vest şi de sud.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului unde se vor atinge viteze de 50-60 km/h, iar temporar şi pe arii restrânse şi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi în nordul Moldovei.  

Temperaturile maxime se vor încadra între 14-15 grade Celsius pe litoral şi 23 de grade Celsius în Câmpia de Vest, iar cele minime între 1- 11 grade Celsius. În zonele joase, dimineaţa şi noaptea izolat se va semnala ceaţă.

În Bucureşti, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări în prima parte a intervalului.

Conform ANM, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 7-9 grade Celsius.  

Temperaturi scăzute

Marţi, 3 mai, cerul va fi temporar noros şi se vor semnala ploi de scurtă durată, local în zonele de munte şi pe arii restrânse în rest, cel mai probabil în nord-vest, iar pe parcursul zilei şi în extremitatea de sud şi de sud-est.

Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime uşor mai scăzute faţă de ziua precedentă, în special în regiunile sudice, se vor încadra între 14-22 de grade Celsius, iar cele minime între 2-11 grade Celsius. Dimineaţa şi noaptea, izolat vor fi condiţii de ceaţă.   În Bucureşti, anunţă meteorologii, cerul va avea înnorări temporare, iar pe parcursul zilei vor fi condiţii pentru ploi slabe.

Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă mai scăzută faţă de ziua precedentă va fi de 17-19 grade Celsius, iar cea minimă de 7-9 grade Celsius.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: meteo vremea ploi frig
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close