Antena 3 CNN Meteo Un nou val de aer rece cuprinde România. Meteorolog: "Scad temperaturile!"

Un nou val de aer rece cuprinde România. Meteorolog: "Scad temperaturile!"

Meteorologii anunță că vremea se schimbă iar în România.

de Laura Dinu    |    10 Mai 2024   •   11:10

Vremea a fost extrem de schimbătoare în ultima vreme. Și chiar dacă până astăzi au predominat ploile, iar temperaturile nu au fost tocmai ridicate, iată că începe să se încălzească și la noi în țară. 

Potrivit meteorologilor, astăzi și mâine va fi cald, iar temperaturile vor fi apropiate unei zile de vară. Din păcate, de duminică, vremea se schimbă din nou. 

Alina Șerban, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat la ce trebuie să ne așteptăm zilele următoare din punct de vedere al vremii.

”Chiar dacă am început ziua cu o vreme răcoroasă, temperaturi ce au înregistrat chiar valori ușor negative în depresiunile din estul Transilvaniei, pe parcursul zilei temperaturile vor crește, astfel încât maximele se vor situa, în marea lor majoritate, între 15...16° și 23...24°.

Astăzi vom avea mult mai multe valori peste 20 de grade, în mod deosebit în vest, în sudul și centrul teritoriului. Aici se vor regăsi și precipitațiile, pe parcursul zilei de astăzi, doar pe arii restrânse, cu precădere în zonele de deal și de munte, dar nu la fel de însemnate cantitativ și asociate cu fenomene de instabilitate atmosferică cum s-a întâmplat în zilele anterioare.

Acest tablou meteorologic se va menține și mâine, temperaturi ușor mai ridicate decât astăzi, cu valori maxime în mare parte din țară de peste 20° până la 24...25°.

Chiar și în zona litoralului se va mai încălzi, acolo unde astăzi va fi destul de răcoare.

Vremea se schimbă de duminică

Mâine vor fi precipitații pe arii restrânse în zonele de deal și de munte, doar cu totul izolat în rest, probabil în partea de sud a teritoriului, însă duminică din nou vom asista la o schimbare în aspectul vremii. Un front atmosferic rece va traversa și va determina precipitații pe arii mai extinse, foarte probabil și mai însemnate cantitativ și din nou o scădere a valorilor termice în mod deosebit în jumătatea de est a teritoriului”, a explicat Alina Șerban în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea Alina Şerban
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close