Antena 3 CNN Meteo Prognoza meteo actualizată: Temperaturi peste normal până la jumătatea lui decembrie

Prognoza meteo actualizată: Temperaturi peste normal până la jumătatea lui decembrie

Vremea se încălzeşte de săptămâna viitoare. Până la jumătatea lunii decembrie vom avea temperaturi peste cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo actualizată: Temperaturi peste normal până la jumătatea lui decembrie
Sursa foto: pexels.com/Marta Wave
de Silvia Preda    |    18 Noi 2022   •   17:10

Oana Păduraru, meteorolog ANM, a spus la Antena 3 CNN că în partea de sud a ţării este în continuare o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit. 

"Vor fi și ploi, mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice în partea de sud-est a țării, mai ales în zona Dobrogei, unde ne așteptăm la maxime de 20-22 de grade. În schimb, în extremitatea nordică, de nor și de nord-est a țării se simte influența unei mase de aer rece dinspre Câmpia Rusă, iar aici valorile termice maxime vor porni chiar de la 1-2 grade", a spus ea.

Potrivit meteorologului ANM, este o diferență foarte mare între ceea ce se întâmplă în nordul și în sudul țării.

Vreme caldă până la jumătatea luniii decembrie

"Mergând cu estimările chiar mai departe, până spre mijlocul lunii decembrie, putem spune că, deși vor mai fi alternanțe de la o zi la alta, scăderi urmate de ușoare încălziri ale vremii, pe medie și raportat la mediile multianuale ale perioadei, vom rămâne cu o vreme ușor mai caldă", a anunţat meteorologul Oana Păduraru.

Meteorolog ANM: Vor mai fi precipitații, dar în limite normale

"Nu se anunță, din datele pe care le avem până în momentul de față, precipitații importante cantitativ. Oricum, în continuare deficitul de apă din sol este destul de mare în mare parte din țară, așa că precipitațiile sunt binevenite. Dar cu toate acestea, ele vor fi apropiate de normele perioadei", a mai spus Oana Păduraru, meteorolog ANM, în direct la "Decisiv".

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo temperaturi
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close