Antena 3 CNN Meteo ANM anunță când se strică vremea în România! Temperaturile în noaptea de Revelion

ANM anunță când se strică vremea în România! Temperaturile în noaptea de Revelion

Vremea se anunță extrem de caldă de Revelion dar și în primele zile din noul an. Cu toate acestea, specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat când se strică vremea și revenim la temperaturi normale pentru această perioadă.

de Laura Dinu    |    31 Dec 2023   •   12:33

Oana Păduraru, meteorolog ANM, a explicat cum va fi vremea în noaptea de Revelion dar și în luna care urmează. 

”Anul se încheie cu temperaturi de primăvară, temperaturi foarte ridicate pentru această perioadă. Astăzi, maximele vor fi cuprinse, în general, între 4 și 14 grade. 

În mod obișnuit, ar trebui ca temperaturile maxime să fie cuprinse între -2 și 4 grade, deci o diferență față de norme chiar de 10 și peste 10 grade”, a explicat Oana Păduraru în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

”În cursul nopții care urmează, noaptea de Revelion, așteptăm ca temperaturile minime care se vor înregistra spre dimineață să fie cuprinse între 7 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 6-7 în partea de vest a țării, zona Banatului, zona Crișanei, dar și în Dobrogea, în special pe litoral, acolo unde se vor regăsi astfel de valori termice. 

În Capitală ne așteptăm la o minimă termică în jurul a 0 grade, dar cu siguranță, la trecerea dintre ani, la miezul nopții, temperaturile vor fi chiar mai ridicate în toate zonele țării, inclusiv în Capitală, unde estimăm o temperatură în jurul a 4 grade”, a mai spus meteorologul.

”În ceea ce privește evoluția termică, la începutul anului 2024, valorile rămân ridicate. O probabilitate ca acestea să scadă și să se apropie de norme va fi după mijlocul lunii ianuarie, însă până atunci ne confruntăm cu temperaturi peste cele normale pentru această perioadă. 

Precipitațiile vor fi astăzi prezente doar pe arii foarte restrânse în regiunile intracarpatice, unde ne așteptăm și la înnorări. În partea de sud și de est a țării, abia spre seară și la noapte, vor fi zone în care se va forma ceață sau va fi nebulozitate joasă stratiformă, iar în zilele următoare ponderea precipitațiilor tot sub formă de ploaie va fi mai mare în partea de vest, nord-vest și centru a țării. Iar la munte, doar la altitudini foarte mari, ne așteptăm să ningă”, a mai spus meteorologul Oana Păduraru în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea temperaturi ANM revelion
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close